Vlaamse haalt uit naar ELLE: "Niet élk vetrolletje is gemaakt van bickysaus"

#ImNoAngel-campagne
Lane Bryant #ImNoAngel-campagne
De bekende Belgische make-up artist Sabine Peeters reageert op haar blog op een column van ELLE-columniste Marianne Zwagerman. "Geniet je hier stiekem van? Dat straks weer talloze ELLE-lezeressen hun lichaam willen verstoppen? Maakt het je liezen warm en je tepels hard?

In een column op de website van de Nederlandse ELLE, reageert columniste Marianne Zwagerman op de #ImNoAngel campagne van het lingeriemerk Curvy Kate, waarin een Victoria's Secret-campagne wordt geparodieerd met modellen in alle maten. Zwagerman bleek daar niet bepaald mee opgezet te zijn: "Op de dag dat ik een bikini moet dragen met een broekje dat onder je oksels eindigt en dat is 'lined with sculpting mesh to smooth and support' wil ik liever dood. Heupen, borsten, billen en een zandloper hebben is iets anders dan overgewicht."

"Ik schaam me in jouw plaats"
De Vlaamse make-up artist Sabine Peeters (een van die zelfverklaarde 'dikkertjes') is het allerminst eens met die mening. "Jouw arisch ras, Marianne, is de 'hourglass'-vrouw. Zowel te magere als te dikke vrouwen, ten opzichte van dit ideaal, zijn voor jou genetische afwijkelingen. Man, wat schaam ik me in jouw plaats. Dat je niet inziet dat dit soort van 'beauty extremisme' de bron is van veel en diep verdriet," schrijft ze in een vurige blogpost.

"We are all very different but all the same"
"Het is frappant te merken dat een journaliste van zulk hooggewaardeerd modeblad zoveel onzin mag uitkramen," zegt Sabine. "Het ding is namelijk, Marianne, dat je vaak niet te kiezen hebt als het op lichaamsvorm aankomt. We are all very different but all the same. Niet élk vetrolletje is gemaakt van bickysaus. En niet élke magere meid hangt boven de pot haar wortels uit te braken. Dat zou een vrouw van jouw leeftijd onderhand toch moeten weten."

Sabine Peeters
Sabine Peeters Twitter Sabine Peeters

Marianne zelf reageert er op Twitter eerder ludiek op: