Van deze terminale twintiger kunnen we allemaal iets leren

Wees dankbaar en leef je leven elke dag voluit.
Facebook Wees dankbaar en leef je leven elke dag voluit.
Toen de 22-jarige Shalin Shah te horen kreeg dat hij een extreem agressieve vorm van wekedelenkanker (synoviaal sarcoom) had en nog maximaal 9 maanden zou leven, stortte de wereld van deze inspirerende jongeman niet in. Dagen na de terminale diagnose beschreef hij zijn laatste wens in een optimistische brief, getiteld "Dankjewel, kanker".

"De dag dat de dokters ons kwamen vertellen dat de kanker was uitgezaaid naar mijn hersenen, had ik nooit verwacht dat ik zo zou reageren op het nieuws. ik staarde uit het raam van mijn ziekenhuiskamer en werd overvallen door een overweldigende kalmte. In plaats van te piekeren of ik zou leven of sterven, maakte de terminale prognose alles plots zo simpel. We weten absoluut niets over de dood, of wat erna gebeurt. Het enige wat we zeker weten is dat we gaan sterven. We hebben dan ook geen legitieme reden om de dood te vrezen, het is gewoon een irrationele schrik voor het onbekende. Mijn focus verschoof naar het voluit beleven van mijn laatste dagen en naar het achterlaten van positieve voetsporen. Ik zie mijn diagnose nu als een zegen. Ik heb vrede genomen met mijn lot, en zou zonder al die ervaringen mezelf nooit gedwongen hebben om te reflecteren en mijn prioriteiten te herschikken. Als ik niet tot op deze grens geduwd zou zijn, had ik nooit zoveel appreciatie gehad voor het leven en alles om me heen. Ik zou ook nooit beseft hebben hoe graag ik een positieve impact op de wereld wil nalaten", getuigt Shalin Shah.

Ik wil iedereen laten zien hoe je kanker echt overwint: door alle dagen voluit te leven tot in de allerlaatste minuut.

Shalin Shah

Sunsets for Shalin
In al het lijden heeft Shalin naar eigen zeggen zijn doel gevonden: zoveel mogelijk mensen inspireren om positiever in het leven te staan, voluit te genieten van alle kleine dingen en oprecht meer appreciatie te tonen. Hij richt zich ook specifiek naar iedereen die het moeilijk heeft, opdat ze optimistischer zouden zijn. "Dit is de reden waarom ik na alles wat ik de voorbije maanden heb moeten doorstaan, dankbaar ben voor terminale kanker."

Om zijn positieve boodschap te delen met de wereld, werd Sunsets for Shalin opgestart. Via Facebook en Twitter worden mensen wereldwijd uitgenodigd om tijdens een mooie zonsondergang een moment stil te staan bij het leven en schoonheid te appreciëren.

Vandaag zou Shalin volgens de prognose nog maar enkele dagen te leven hebben. Hij wordt aan zijn ziekenbed bijgestaan door Frances Chan, de liefde van zijn leven, met wie hij de voorbije maanden rondreisde en recent ook in het huwelijksbootje stapte.

Ik geloof sterk dat alles met een reden gebeurt. Terminale kanker heeft me de kans gegeven om mijn omgeving te inspireren en te doen beseffen dat ze het leven positiever en vol appreciatie moeten beleven.

Shalin Shah
Frances chenReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels