Van avocado-gekte tot selfies overal: strips over millenials zijn gênant herkenbaar

@brooklyncartoons
We fotograferen onze maaltijden voor we er een hap in zetten, checken voedingsetiketten voor labels als "glutenvrij" en verafgoden de avocado alsof hij nog niet eeuwenlang bestaat. De gewoonten van millenials zijn dankbaar voer voor parodie, en dat heeft striptekenaar Emmet Truxes (33) uit Brooklyn goed begrepen. Voor een flinke dosis zelfspot: zijn stripjes over millenials zijn op het gênante af herkenbaar.

Millenials - de generatie die grofweg geboren is tussen de jaren 80 van de vorige eeuw en 2000 - gaat door het leven met de smartphone aan de hand vergroeid. Snapchat, Instagram en selfies nemen behoren tot de tweede natuur van het merendeel van die generatie. Maar ook voedingshypes (glutenvrij! zonder lactose! alles met avocado!) zijn nooit zo aanwezig geweest als bij de generatie die jong was in de jaren negentig.

Influencers en foodstagram

Cartoonist Emmet Truxes (33) uit Brooklyn is strikt genomen zelf een millenial, maar dat weerhoudt hem er niet van om de spot te drijven met zijn generatie. Op zijn Instagrampagina brooklyncartoons raakt hij thema's aan zoals foodstagram, influencers en hoe we massaal leven door onze smartphone. "Ik probeer met de cartoons zachtjes te lachen met onze cultuur," legt de cartoonist uit aan The Huffington Post. "Ik hoop dat mensen er kunnen om lachen, maar ook dat het hen aanzet om er even over na te denken. En ook dat er zoveel meer goede dingen in wereld zijn dan slechte," besluit de tekenaar.

i'll fill you in on bite two momentarily

7,712 Likes, 239 Comments - @brooklyncartoons on Instagram: "i'll fill you in on bite two momentarily"

it's the little moments like this that i'll always treasure

6,368 Likes, 211 Comments - @brooklyncartoons on Instagram: "it's the little moments like this that i'll always treasure"

a classic from when this account was 5 weeks old, I feel like this one has aged well

12k Likes, 186 Comments - @brooklyncartoons on Instagram: "a classic from when this account was 5 weeks old, I feel like this one has aged well"

if a fleet of amazon drones don't build my future dream house in under a week I'll be profoundly disappointed

10.4k Likes, 227 Comments - @brooklyncartoons on Instagram: "if a fleet of amazon drones don't build my future dream house in under a week I'll be profoundly..."

the dangers of accidental gluten exposure is no laughing matter, just ask @overheardla #collaboration

7,517 Likes, 270 Comments - @brooklyncartoons on Instagram: "the dangers of accidental gluten exposure is no laughing matter, just ask @overheardla..."

haters will say it should've just been photoshopped

8,772 Likes, 741 Comments - @brooklyncartoons on Instagram: "haters will say it should've just been photoshopped"
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.