Exclusief voor abonnees

Studerende jongeren kampen met faalangst: dit kan je doen als ouder en hoe je wel een stressloze blok tegemoet gaat

Unsplash
Voor veel studenten komt de tweede zit weer akelig dichtbij en uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat 31% van de studenten met psychische problemen als faalangst kampt. Wij verzamelden de beste tips wat je als ouder kan doen om het leed wat te verzachten en die het studeren makkelijker maken.

Wat je als ouder kan doen: 

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  Ik ben niet ondankbaar en ik heb uitstekend onderwijs genoten! Maar er wordt nog altijd veel te veel geblokt, voor niéts. Tragisch is, dat men dit pas beseft tijdens het solliciteren. "Heb ik nu 5j geblokt, voor niets? Hebben mijn ouders 5j betààld, voor niets. Dit maakt je niet gelukkiger, maar je kunt de klok niet terugdraaien. Dus, alweer een dreun op je kop erbij, opnieuw opstaan, sterk zijn, doorzetten ... (btw, dit denk ik al 40 jaar, in stilte)

 • Jonas Verbruggen

  Hoe zal het komen? Door de nutteloze vakken die je er verplicht moet bij nemen? Door de tijd inefficiëntie? Om 8u les om dan een pauze van 3u te hebben? Zelfstudie, sinds de leerkrachten alleen van hun Powerpoint aflezen?

 • Francinne Declerque

  Zeer kleine dosis lorazepam geven, tegen de namiddag, gaan ze meteen ook vroeg kunnen gaan slapen. Als t slechte slapers zijn van de zenuwen een half tabletje zolpidem, 20 minuten voor slapen gaan.