Speedy Gonzales of eerder een slenteraar: dit is wat je manier van lopen vertelt over je persoonlijkheid

Unsplash
De manier waarop we staan, hoe we praten, met anderen omgaan: allemaal onthullen ze veel over wie we zijn. Maar ook of je door het leven gaat als een sierlijke zwaan of eerder als een slenteraar met afhangende schouders vertelt meer over je persoonlijkheid dan je denkt.

1. Snelle wandelaars zijn meer extravert

Iemand die met snelle passen vooruitgaat, is vaak heel extravert. Daarnaast blijkt uit een studie in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science dat de meeste snelle wandelaars minder emotioneel, minder gevoelig voor stress én meer open zijn dan andere wandelaars.

2. Langzame wandelaars zijn voorzichtiger

Als je meer geneigd bent om aan een langzamer tempo te wandelen, dan ben je vaak wat voorzichtiger van aard. Langere, korte stappen betekenen ook dat je meer egocentrisch bent, maar niet per se op een slechte manier. Het betekent dat je op je hoede bent en jezelf vooropstelt. Ook introverten lopen meestal traag, maar dan eerder met hun hoofd naar beneden.

3. Bezorgde, angstige mensen buigen meer naar links

Angstige, bezorgde mensen, of iemand die zich op dat moment angstig voelt, hebben vaak de neiging om iets naar links te buigen als ze lopen. Onderzoekers ontdekten toen ze de bewegingen volgden van mensen die geblinddoekt waren, dat hoe meer stress ze voelden, hoe verder ze afdwaalden van het te bereiken doel. Dat komt volgens hen omdat de rechterkant van je hersenen harder werkt om je twijfels en angst te verwerken.

4. Slenteraars zijn zelfverzekerd

Als je de neiging hebt om over het trottoir te slenteren, met je hoofd omhoog, maar geen enkele richting in gedachten, kan dat een teken van vertrouwen zijn. Een langzame, makkelijke manier van wandelen is namelijk een teken van zelfverzekerdheid en dat je geen druk voelt. Slenteraars zijn vaak ook iets groter van gestalte dan andere wandelaars.

5. Sierlijke wandelaars hebben veel zelfrespect

Hoewel het niet voor alle sierlijke wandelaars geldt, kan een gracieuze manier van lopen wel een teken zijn van innerlijk zelfvertrouwen en dat je veel respect hebt voor jezelf. Met je voeten iets naar buiten lopen, zoals dansers, zou betekenen dat je nog meer waardering hebt voor jezelf.

6. Afhangende schouders betekenen dat iemand zichzelf beschermt

Als iemand lichtjes naar voren gebogen loopt, met afhangende schouders, heeft dat vaak een diepere betekenis. Mensen die zo lopen proberen namelijk hun hart op de een of andere manier te beschermen. Vaak liepen ze onlangs een trauma op dat ze nu nog moeten verwerken.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • romy verhove

    Klopt ! En waarom denk je dan overal camera's met gezichtserkenning komen...juist in de toekomst zullen "zei" bepalen hoe we lopen !

  • Gerd Peeters

    Een strompelaar ook?