Roos kreeg een eetstoornis: "Elke dag een stapje, richting je eigen dood"

Roos met haar in eigen beheer uitgegeven dagboek.
DE GELDERLANDER Roos met haar in eigen beheer uitgegeven dagboek.
Roos van Bree houdt een dagboek bij van haar verblijf in een eetstoorniskliniek. Een heftig inkijkje tijdens de strijd tegen 'een monster in haar hoofd'. "Geloof me, een eetstoornis gaat niet over eten", zegt de Nederlandse.

Ze komt in juni 2015 terug van een trip met school naar Afrika met een parasiet in haar lijf. Een parasiet die haar vanaf januari 2016 uitmergelt.

Roos van Bree ligt 35 dagen in het ziekenhuis en krijgt sondevoeding, waardoor ze in korte tijd 'onwijs veel' aankomt. Het begin van het stemmetje in haar hoofd. Ze vindt zichzelf te dik en wil niet meer eten. "Het stemmetje werd steeds sterker", zegt de bijna 19-jarige Roos van Bree uit Winterswijk.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Serge Surmont

  Linde Segaert, op dit punt heb je gelijk, de dame in kwestie moet de stem in haar hoofd negeren. Die stem in het hoofd is als een klein kind die vraagt en vraagt... Als je dat compleet negeert, sterft dat stemmetje weg...

 • Pascal De Groote

  tis wel waar zolang het wijzelf niet zijn die sterven dat is het belangrijkste, je moet altijd zo denken, dat is 1 minder voor de statistiek dus onze kansen stijgen.

 • PIETER ROGIERS

  De paniekzaaierij van tegenwoordig doet er ook geen goed aan: wel koolhydraten/geen koolhydraten, wel vetten/geen vetten, wel een glas wijn/geen glas wijn, wel vlees/geen vlees, pas op met combinaties, probeer eens veggie of nog zotter: veganistisch ... Ge zoudt van minder een eetstoornis krijgen!

 • Kevin du Bois

  Die softe aanpak werkt niet , vroeger bestond dat niet , een luxe ziekte

 • linde segaert

  Strijden tegen iets is meestal een verloren zaak. Je gaat voor iets... om iets beters te bereiken. Op die manier komen er als vanzelf meer mogelijkheden. Als je energie zet op waartegen je vecht wordt dat immers alleen maar gevoed - en blijft het deftig aanwezig.