Pleegzorg maakt je rijker: “Je weet wat die kinderen meemaakten, daardoor hou je nog meer van hen”

Britt Guns
In Vlaanderen wonen meer dan 5.300 kwetsbare kinderen en volwassenen in een pleeggezin. Werner, Peter, Kristel en Tine weten als geen ander hoe belangrijk een warm nest voor hen is.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeff Smulders

    Ik geloof dat 100 % heb zelf in een tehuis gezeten en niet opgegroeid bij ouders, heb mijn pa en ma gekend maar heel weinig. Ik zag ze maar zelden, ik neem het ze kwalijk dat ze dit gedaan hebben heb mezelf door het leven moeten knokken. Ik zou niet willen zijn zoals de jongeren van nu, materialisme gaat boven wat anders dan ook, Ze worden gepamperd en krijgen nog geld bij als ze ruzie makeen dat is de wereld van nu.

  • stan mestach

    Wij zijn zelf pleegouder en het klopt helemaal dat ge nog meer voor dat kind doet dan voor uw eigen kinderen omdat het altijd in je gedachte hun verleden meespeelt en in ons geval krijg je er zoveel voor terug en de hulp die je krijgt van pleegzorg is onmisbaar spijtig dat die mensen niet gewaardeerd worden dan wat ze verdienen

  • Marc Van der Vloedt

    Respect en ontzag voor (het geduld en zorg van de) pleegouders ! 't Is soms al moeilijk om uw eigen kinderen net niet naast de fotokadertjes aan een haakje te pos(t)eren.