Oud worden zonder het te zijn, hoe doe je dat? "Je kunt sikkeneurig doen over je nieuwe heup, of je kunt denken: het hoort erbij"

thinkstock
Barbara van Beukering wil een leuk leven, ook al is ze de 50 inmiddels gepasseerd. Ze vroeg raad aan inspirerende vrouwen die haar voorgingen. "Ik vind wel dat je nog leuk kunt seksen als je oud bent."

Twintig jaar was ze hoofdredacteur. Van Avant Garde, Blvd., Volkskrant Magazine en Het Parool. Ze werkte zestig uur per week, ontwikkelde de startup Paper - inmiddels verkocht aan Blendle - en bracht intussen ook nog vier kinderen groot. Toen ze 50 werd en het laatste kind het huis verliet, brak een klassiek moment aan: wat zou ze eens doen met de dertig jaar die misschien nog voor haar lag?

Tijd voor bezinning dus. Barbara van Beukering (51) verliet mediaconcern De Persgroep, maakte een paar fijne reisjes en dacht na over de rest van haar leven. Toen kreeg ze de vraag of ze een boek wilde schrijven; precies op het juiste moment. "Ik wist meteen: ik ga vrouwen van 70-plus interviewen. Vrouwen die ik bewonder, de Hedy's en de Neelies, die zich op hun leeftijd nog steeds laten gelden. Hoe doen zij dat, zo midden in het leven staan?''

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marie de bosscher

    dus zij vindt 50 al oud ?

  • Emi De graeve

    51 jaar. Dat is nog in de fleure van haar leven ook al is de heft al voorbij...