Oproep: NINA zoekt mensen die troost vonden in een boek

Unsplash/Annie Spratt
Een boek voert je mee naar exotische stranden, dompelt je onder in een spannende actiescène of tovert je even naar een ander universum. Kortom, lezen biedt ontspanning. Maar soms doet het meer dan dat. Klinkt dat herkenbaar? Lees dan vooral verder.

Ben je jezelf al eens tegengekomen tijdens het lezen? Of is er een bepaald boek dat je leven veranderde? Heb je de sigaret afgezworen dankzij een zelfhulpboek, of deed een roman je inzien dat je leven een andere wending moest nemen? Vond je na een relatiebreuk troost in een boek? Voor een online reportage zoekt Nina mensen die troost, herkenning of steun vonden in een boek. Wil je je verhaal met onze redactie en alle Nina-lezers delen? Stuur dan een mailtje met jouw relaas naar nathalie.tops@persgroep.be.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerd Van nieuwenhove

    Beste boek : De graaf van monte Christo ..... Neemt wraak op hen die hem hebben gepest ?

  • Pascal De Groote

    Ik krijg meestal troost van mijn spaarboek.

  • acker frans

    Lees biografiëen ipv social media. Dat zijn de echte verhalen van mensen. Dan lees je dat er mensen zijn die een veel erger of triestiger leven hebben dan jij ipv de showplaatjes op social media. Daar put ik troost uit.