Op het eerste gezicht: “Een tegenslag zal haar niet klein krijgen”

Elke week vragen we voorbijgangers om een eerste indruk te vormen op basis van een foto.

Pieter-Jan Vanstockstraeten
Tijdens een sollicitatiegesprek, een date of bij een toevallige voorbijganger op straat. Een eerste indruk maken we allemaal. Meer zelfs, we gaan er altijd van uit dat die klopt. Maar is dat wel zo? Om aan te tonen dat je er soms compleet naast kunt zitten, trokken wij de straat op. Om wildvreemden te fotograferen én die foto’s te laten beoordelen door anderen. Durf jij ook een gok te wagen en te checken of het klopt?

Wat denken jullie?

Valérie (34): “Afgaand op haar outfit en piercing durf ik zeggen dat het hier om een stoere chick gaat met een zacht en lief kantje. De haren van deze vrouw doen me vermoeden dat ze onlangs af te rekenen kreeg met een zware ziekte, maar haar spontane glimlach en de lichtjes in haar ogen verraden dan weer dat ze positief in het leven staat en dat een tegenslag haar niet klein zal krijgen.”

Stefan (42): “Volgens mij is dit een Inge. Ze heeft lak aan wat de mensen over haar denken en straalt positivisme en levenslust uit. In het ongelukkige geval dat haar haaruitval te wijten zou zijn aan chemotherapie, is de top die ze draagt toch wel een statement. Misschien zelfs een ‘conversation piece’. Ze heeft twee kindjes en woont in Borgerhout. Haar vakanties brengt ze het liefst door in de bergen of dicht bij huis, ze pikt hier en daar een festival mee en is vegetarisch. Ze werkt in een bibliotheek of in de sociale sector. Iets zegt me dat ze muzikaal is en een instrument speelt.”

Margo (23): “Het lijkt alsof ze een ontzettend warm en lief karakter heeft. Iemand waarbij je met al je problemen en verhalen terechtkunt. Een luisterend oor. Zo komt ze toch over, omdat haar sympathieke glimlach en pretoogjes meteen opvallen. Raar maar waar heb ik ook het gevoel dat ze thuis twee cavia’s heeft én dat ze een echte dierenvriend is. (lacht) Tijdens het weekend gaat ze graag wandelen in de natuur. Al laat ik me hierbij misschien beïnvloeden door de bloemen in de foto. Volgens mij heeft ze ook een verrassend kantje: op basis van de stoere T-shirt denk ik dat ze van metal houdt en graag naar festivals als Graspop gaat om te crowdsurfen.”

Pieter-Jan Vanstockstraeten

Hoe zit het echt?

Frea (22), woont in Deurne en studeert Vastgoed - Landmeten. 

“Wat een lieve reacties! Het verrast me dat een eerste indruk - op basis van een foto -  zo correct kan zijn. Vooral Valérie heeft me juist omschreven. Ik hou me inderdaad bezig met stoere dingen: scouts en zeilen zijn mijn favoriete hobby’s en ik reis enorm graag. Mijn oorpiercing wilde ik al héél lang. Onlangs, op een willekeurige, nietszeggende dag, heb ik beslist om de stap te zetten. Toen ik 8 jaar was, heb ik leukemie gehad. Mijn haar is toen uitgevallen en nooit meer terug gegroeid. Door die ervaring sta ik positief in het leven en probeer ik veel te lachen. Niet elke dag is even gemakkelijk. Iedereen heeft ups en downs, maar we komen er wel uit. Alles komt goed! 

“Stefan en Margo slaan de bal mis. Stefan schat me bijvoorbeeld ouder in dan ik ben. Grappig, dat gebeurt zelden! Ik heb dus ook geen kinderen. (lacht) Ik ben geen vegetariër en kan geen instrument bespelen. Helaas, want dat lijkt me wel heel leuk. Momenteel geniet ik nog met volle teugen van het studentenleven en volg ik de opleiding Vastgoed - Landmeten. Dat wil zeggen dat ik leer om terreinen op te meten en in kaart te brengen, welke materialen je nodig hebt om gebouwen en wegen te plaatsen ... Geen sociale opleiding, maar ik krijg wel veel wiskunde en bouwvakken. Binnenkort leer ik ook hoe ik met drones moet werken. Daar kijk ik al naar uit. Margo heeft door dat ik veel waarde hecht aan vriendelijkheid en vriendschap. Met mijn scoutsvrienden ga ik soms wandelen door de bossen. Maar voor de rest? Ik hou totaal niet van metal, wel van rustige muziek en pop. En geen idee waarom ze denkt dat ik cavia’s heb. (lacht) Thuis heb ik enkel een vijver met vissen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.