Op het eerste gezicht: “Als hij op Tinder zit, zal hij geregeld een like scoren”

Elke week vragen we voorbijgangers om een eerste indruk te vormen op basis van een foto.

Pieter-Jan Vanstockstraeten
Tijdens een sollicitatiegesprek, een date of bij een toevallige voorbijganger op straat. Een eerste indruk maken we allemaal. Meer zelfs, we gaan er altijd van uit dat die klopt. Maar is dat wel zo? Om aan te tonen dat je er soms compleet naast kunt zitten, trokken wij de straat op. Om wildvreemden te fotograferen én die foto’s te laten beoordelen door anderen. Durf jij ook een gok te wagen en te checken of het klopt?

Wat denken jullie?

Murielle (46): “Hij lijkt me een sportief type. Volgens mij werkt hij in een sportwinkel en houdt hij van skiën en mountainbiken. Zijn lach verraadt dat hij goedlachs en vriendelijk is. Toegegeven: hij is best knap. Het kan zelfs dat hij bijklust als model. Maar hij ziet er totaal niet arrogant uit, integendeel. Hij lijkt me heel toegankelijk en sympathiek.”

Nathalie (26): “Zwarte trui, jeans en een sportschoen eronder: dit is een no-nonsense man. Ik denk dat hij ’s ochtends liever 5 minuten extra snoozet dan voor zijn kleerkast te staan dralen. Om vervolgens op zijn koersfiets te springen. Dit is geen kerel die elke dag zijn uren verdoet in de file. Maar hij is niet té fanatiek bezig met zijn gezondheid, zo getuigt het blikje cola (mét echte suiker) in zijn hand. Hetzelfde kan gezegd worden over zijn looks: hij is verzorgd, maar niet te afgeborsteld. Als hij op Tinder zit, dan zal hij wel geregeld een like krijgen. Zijn donkere ogen en haar doen een mediterrane roots vermoeden. Qua karakter heeft hij volgens mij ook wat van zuiderse types weg: joviaal, sociaal en uitbundig. Daarom denk ik dat hij in de sociale sector werkt. Opvoeder of leerkracht? Of misschien een sociaal werker? Hij lijkt me sowieso iemand die ongedwongen in het leven staat en anderen graag een helpend handje toesteekt.”

Sarah (28): “Zie hem zitten in het zonnetje. Je merkt meteen dat hij een levensgenieter is. Heeft hij klimschoenen aan? Dat lijkt alleszins zo. Misschien is hij een klimmer ... of een fietser! Hoe het ook zij: ik vermoed dat hij best sportief is. Daarnaast gok ik dat hij net op tram 3 is gestapt. Als ik één adjectief op hem moet plakken, is het sympathiek. Door zijn glimlach ziet hij er lief en joviaal uit. Ik kan niet verklaren waarom, maar volgens mij stuurt hij een team aan. Hij is sowieso een manager of leidinggevende.”

Pieter-Jan Vanstockstraeten

Hoe zit het echt?

Bilal (27) woont in Antwerpen en is uitbater van ontbijt- en lunchbar Oude Leeuw. 

“Grappig dat ze alle drie denken dat ik sportief ben. Vroeger was dat zeker zo. Ik speelde voetbal, ging 3 keer trainen in de week, had een match in het weekend en doorheen de week probeerde ik om elke avond nog een toertje joggen. Nu ik werk, heb ik daar jammer genoeg geen tijd meer voor.”

“Nathalie heeft gelijk: ik heb zuiderse roots. Mijn vader is geboren in Marokko. Straf dat het haar is opgevallen, de meeste mensen merken dat niet op. Joviaal en sociaal zijn wel 2 karaktertrekken die perfect bij me passen. Toen ik nog wat jonger was, had ik een heel - ahum - uitbundig leven. Elk weekend ging ik uit. Ik was altijd voor een feestje te vinden. Sinds het laatste jaar ben ik daar uitgegroeid. Een beetje volwassener en rustiger geworden, zeker? Het klinkt misschien saai, maar mijn ideale avond bestaat nu uit gezellig thuis zitten met de familie. Nathalie spreekt ook over Tinder: dat heb ik een tijdlang gebruikt. Ik wil absoluut niet de dikke nek uithangen - want ik begrijp het ook zelf niet - maar ik kreeg inderdaad geregeld complimenten. Kreeg, met de nadruk op verleden tijd, want ik ben datingapps echt beu. Noem het naïef, maar ik geloof meer in het onverwachte. Ik kom liever iemand toevallig tegen dan een lief te zoeken op sociale media.”

“Niemand heeft geraden wat mijn job is, maar Sarah komt er het dichtste bij! Ik baat sinds enkele maanden de broodjeszaak Oude Leeuw uit. Dat was geen kleine jongensdroom, maar eerder een samenloop van omstandigheden. Ik was bij mijn vorige job gestopt en van een sabbatjaar aan het genieten. Mijn oudere broer werkte vlakbij de Oude Leeuw en ging daar geregeld ontbijten. Hij raakte bevriend met de uitbater en die vertelde hem dat hij het pand wou verkopen. Ik heb snel en spontaan beslist om de sprong te wagen en de zaak over te nemen. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

Benieuwd naar de andere foto’s? Hier kan je die van week 1week 2 en week 3 checken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.