Ook honden rouwen bij overlijden van hun baasje: “Snuffelen aan de dode helpt om afscheid te nemen”

Viervoeter Sully houdt zelfs na de dood van zijn baasje George H.W. Bush trouw de wacht bij diens doodskist. Alsof de blonde labrador nog even tijd nodig heeft om afscheid te nemen. “Honden gaan ook door een rouwproces”, bevestigen hondenkenners. “Laat hen een laatste groet brengen door aan de overledene te snuffelen.”
Instagram sullyhwbush. Sully is enkele maanden de hulphond geweest van Bush Senior.

“Mission Complete,” was zondagavond te lezen op het Instagram-account van de voormalige presidentiële hulphond Sully. De labrador begeleidde sinds juni George H.W. Bush, die Parkinson had en afgelopen vrijdag overleed. Deze week zal de trouwe hulphond als laatste wapenfeit voor de overleden president nog alle begrafenisplechtigheden in Washington bijwonen. Met pijn in het hondenhart, zo lijkt het wel. “Een hond wiens baasje overlijdt, is een paar dagen de kluts kwijt,” bevestigt de Nederlandse hondenkenner Martin Gaus. 

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Deville

  Het verdriet van de de hond zal een van de weinige zijn wiens verdriet echt is.

 • Michel Michiels

  Dieren zijn eerlijk, kunnen de mensen nog veel van leren.

 • Linda Wellekens

  Natuurlijk rouwen ze ... Dieren zijn nét als mensen, of neen, ze zijn veel eerlijker en trouwer en zuiverder in hun gevoel voor mensen ... Waren die ook maar zo.

 • Rayan El Arami

  Niet alleen bij het overlijden van het baasje. Het is ook noodzakelijk dat je ze even bij de andere viervoeter laat als die overleden is. Anders bestaat de kans dat ze er een paar dagen naar gaan lopen zoeken.

 • Catherine Aerts

  Mijn kippen rouwen zelfs om een dode soortgenoot.