Ga naar de mobiele website
^ Top

Noren zijn de gelukkigste mensen ter wereld (en Belgen staan op 17e plaats)

Thinkstock
Noorwegen is het land met de gelukkigste burgers ter wereld. Dat blijkt uit een internationale studie die vandaag werd voorgesteld in New York. België klimt één plaatsje op de ranglijst en wordt zeventiende.

In de vijfde editie van het "World Happiness Report" van de Verenigde Naties worden landen gerangschikt op basis van het geluk van hun burgers en hun subjectief welzijn. Wetenschappers hebben voor het rapport in totaal 155 landen onderzocht.

Noorwegen komt voor de eerste keer als gelukkigste land ter wereld uit de bus. Het neemt de koppositie over van Denemarken, dat nu naar de tweede plaats zakt. Daarna volgen IJsland, Zwitserland, Finland en Nederland. Canada is met een zevende plaats het eerste niet-Europese land in de lijst.

Afrika
België stijgt één plaats op de ranking en wordt nu zeventiende, net achter Duitsland. We gaan wel nog nipt Luxemburg (18de) en het Verenigd Koninkrijk (19de) vooraf. De inwoners van de Centraal-Afrikaanse Republiek blijken dan weer het minst fortuinlijk. Ook Burundi, Tanzania, Syrië en Rwanda bengelen helemaal achteraan.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Charly Pauwels

  Ik woon al bijna 20j in Afrika en begrijp heel goed dat onze zwarte broeders niet heel gelukkig zijn als 90% van de bevolking leeft met 1$ tot Max 10$ per familie met minstens 4 á 5 leden. Ik begrijp evenmin waarom een Belg gelukkig kan zijn.

 • Afomar

  Afomar Wij staan in de top 20 ! Toch al iets ! Binnen een paar jaar donderen we daar we uit en staan we bij de ongelukkigste landen !

 • Ben Sen

  Belgie neemt meeste anti depressie pillen en meeste zelfdodingen,we zijn eerder gedrogeerd dan gelukkig.

 • Renzo De Hond

  Dat Noorwegen bovenaan staat verbaast mij niks eigenlijk. Wat een fantastisch land. Prachtige natuur en een rijk land ook. Wij hebben het in België inderdaad nog zo slecht niet als we willen laten uitschijnen. Maar we wonen wel in een lelijk land als je dat vergelijkt met de rest van Europa of de wereld. En dat heeft ook invloed op je geluk.

 • anti flamand

  Belgen op de 17de plaats? De vlamingen ergens op plaats 287 toch? Altijd klagen.

Meld een bug