Kelly Dekay: immense borsten en heupen maar taille van 40 cm

De vrouw met het meest extreme zandloperfiguur? Dat moet Kelly Lee Dekay wel zijn. Haar taille werd een obsessie en de vrouw heeft haar lichaam zo gemanipuleerd dat ze nu rondloopt met een taille van 40 centimeter. Die paar centimeters staan dan weer in schril contrast met haar andere 'troeven': haar immense borsten en billen steekt Kelly niet weg. Ze vestigen namelijk nog meer aandacht op haar smalle buikomtrek.

Zeven jaar van haar leven had Kelly ervoor over om te lijken op haar favoriete cartoonfiguur Jessica Rabbit. Wat onmogelijk leek, heeft ze toch bereikt. Door korsetten te dragen die vervaardigd zijn uit staaldraad manipuleerde ze haar taille tot wat het nu is. Amper veertig centimeter: een cijfer dat in schril contrast staat met de rest van haar 'volle' lichaam.

"Als klein meisje was ik erg verlegen, maar hield ik van de manier waarop stripfiguren geportretteerd werden. Zo hoeft Bruce Wayne maar een pakje aan te trekken om Batman te worden. Hij blijft dezelfde persoon, maar door zijn outfit kan hij een andere kant van zichzelf laten zien. Ik wou net hetzelfde doen en tailletraining leek me ideaal", legt Kelly uit.

Haar lichaam omvormen, was en is niet gemakkelijk. "De trap opgaan is bijna onmogelijk en door zware gewichten op te heffen kan ik mezelf ernstig bezeren. Wel blijf ik het korset dragen wanneer ik ga wandelen of een lichte sport beoefen. Maar wanneer ik voel dat het moeilijk gaat, doe ik het korset uit. Ik kan er af en toe zonder leven, maar het voor altijd in de kast laten hangen, zou me nooit lukken."

Kelly geeft wel toe dat het extreem inkrimpen van je taille ongezond is. "Ik weet dat mijn ribben en organen worden samengedrukt, maar het houdt me niet tegen." Ook de reacties die ze op straat krijgt, laten haar onberoerd: "Sommige mensen houden ervan, andere haten het. Op die momenten blijf ik mezelf eraan herinneren dat ik het voor mezelf doe. Ik hou van mezelf en kan mijn lichaam aanpassen, dus waarom zou ik het niet doen?"

What? You don't pose for pictures during a #softball game? Who's joining my team?! Sorry for blocking ya @kvystaacksss__