Ga naar de mobiele website
^ Top

Je wordt officieel lelijker van te weinig slaap

photo_news
Het heet niet voor niets een schoonheidsslaapje. Een recent onderzoek van de universiteit van Stockholm heeft nogmaals bevestigd dat mensen lelijk worden van te weinig slaap. Zelfs een paar nachten slecht slapen kan een persoon al minder aantrekkelijk maken.

Voor het onderzoek vroegen de wetenschappers aan 25 studenten om een week goed te slapen en de twee weken daarna veel minder te slapen. Na beide fases van het onderzoek werden foto's genomen van de deelnemers zonder make-up op. Daarna moesten vreemden de verschillende foto's beoordelen op vlak van gezondheid, aantrekkelijkheid, slaperigheid en toegankelijkheid.

De foto's waarop de participanten er slaperig uitzien werden opvallend vaker beoordeeld als minder aantrekkelijk. Vermoeide mensen zien er volgens de onderzoekers nu eenmaal minder gezond uit. Omdat niemand graag ziektes wil oplopen, vermijden we volgens de onderzoekers mensen die een ongezond voorkomen hebben. Er zit dus niets anders op dan elke avond voldoende slapen.

Meer over6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter P

  Mensen zijn durven meestal niet eerlijk zijn Vera Franck !

 • Vera Franck

  Ik slaap maar 2a3 uurtjes per nacht. En toch zijn er die denken dat ik maar een jaar of 45 ben . En ik ben er 57 , dus klopt niet hoor

 • Vulgus Plebs

  Een hangmat geeft ook voldoende rust.

 • Lies De Vuyst

  Dan slaap ik zeker genoeg ( ook al voelt dat soms niet zo aan ) ik ben bijna 40 en heb nog geen één rimpel. :)

 • mis tanget

  Nogal logisch.

Meld een bug