Ga naar de mobiele website
^ Top

Heerlijk eerlijk: zo zien vrouwen er uit als ze wakker worden

De pas-uit-bed-look: het is een zicht dat je liever verstopt voor de wereld, zelfs als je je niet veel opmaakt. De website XO Jane brengt daar verandering in: ze postten eerst zelf foto's van redactrices 'pas uit bed' en riep vervolgens haar lezeressen op om een foto van zichzelf te sturen, vers uit het warme nest van lakens. Ondertussen liepen al 75 foto's binnen en denkt de website aan een vervolg.

Sommige vrouwen liggen nog in bed, anderen zitten recht, maar ze hebben allemaal gemeen dat de slaap nog niet uit het lijf is verdwenen, de haren alle kanten op staan en er geen make-up te bespeuren valt... tenzij restjes van de dag ervoor.

Heerlijk eerlijk
Het is een weinig glamoureus zicht, en tegelijkertijd heerlijk eerlijk. Geen photoshop, geen make-up, geen belichting, geen 'goede kant' en geen fake glimlach: echt, puur natuur, vrouwen in hun volle glorie. "We wilden met onze eigen ogen zien hoe mooi jullie waren, en echt: dat zijn jullie allemaal", schrijft Jane Pratt, voormalige hoofdredactrice van het tijdschrift Jane.

Het gemiddelde beautyritueel
De vrouwen voegden elk een kleine beschrijving toe van hoe laat het was op het moment van de foto, wat ze de avond of nacht ervoor gedaan hebben en hoe lang het meestal duurt om 's ochtends klaar te zijn. Bij sommigen is dat een uur, maar een kwartier duikt het vaakst op: 'haren kamen, beetje mascara en huidcrème, wat lipstick en klaar' blijkt het gemiddelde beautyritueel.

Eén vrouw waarschuwt: neem nooit een ochtendfoto van jezelf met een kat naast je. Ze zien er belachelijk wakker en netjes gekamd uit naast jou. Dat is genoteerd. (edp)

Bekijk alle foto's en onderschriften hier.

Meer over


Meld een bug