Had Serena Williams een punt met 'seksisme'? "Gebruik dat woord niet zo licht. Je holt het uit."

AFP
En plots deed het er niet meer toe wie nu eigenlijk de U.S. Open won. Met één woord verlegde Serena Williams de agenda. 'Seksisme'. De wereld reageert verdeeld. Heeft Serena 'seksisme' gebruikt als bliksemafleider? Heeft ze willen maskeren hoe slecht ze verliest door zich te bedienen van een dankbaar argument dat moeilijk verweer verdraagt? Of net andersom en slaat ze de nagel op de kop?

Voor wie het dit weekend miste: zaterdagmiddag, Queens New York. In het Billie Jean King National Tennis Center wordt de finale gespeeld van de U.S. Open. Het gaat tussen Serena Williams en de Japanse Naomi Osaka. Voor Williams staat er veel op het spel: ze kan het record evenaren van meeste grandslamtitels ooit. Vierentwintig. Maar het loopt anders: Williams krijgt van de scheidsrechter achtereenvolgens drie waarschuwingen. De eerste omdat haar coach haar aanwijzingen geeft - mag niet in het tennis. De tweede omdat ze furieus haar racket tegen de grond slaat. De derde omdat ze furieus wordt over de eerste. Het kost haar twee punten en een game. En uiteindelijk ook de match. Met nog een boete erbovenop voor al dat wangedrag.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Meeus

  Voor mijn part 5 jaar schorsen!

 • Jan Lemmens

  Racisme en seksisme zijn inderdaad de meest misbruikte woorden.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Seksisme en racisme zijn twee woorden die vaak misbruikt worden om gelijk te halen. Zo ook in deze situatie. Serena is altijd al een slechte verliezer geweest en een verwend nest dat naast haar schoenen loopt. In mijn ogen is ze terecht hard aangepakt na haar uitlatingen. Wat een diva gedrag!

 • Jean De Grande

  Nee, jan maarten, dat is de tijdsgeest waarmee sommigen hier zo graag uitpakken. Zo van "in deze tijden kan dat niet meer". Of geldt dat, zoals zoveel, alleen voor bepaalde uitdrukkingen en mensen?

 • Berthie Gijsen

  Levenslang schorsen en al haar prijzengeld aan goede doelen geven.