Fotoreeks maakt pijnlijk duidelijk hoe ver vrouwen gaan voor schoonheid

Evija Laivina photography / Facebook
Ik ben gek op make-up, smeer elke dag een hoop crèmes en kijk niet op een maskertje meer of minder. Daar is helemaal niets mis mee en hoeft niemand zich over te schamen. Maar aan de andere kant mogen we ook niet blind zijn voor de druk die het huidige schoonheidsideaal ons oplegt.

Of je nu fan bent of niet, je kan niet ontkennen dat Kim Kardashian er geweldig uitziet. Maar de realityster betaalt er een hoge prijs voor. Letterlijk: ze geeft handenvol geld uit aan schoonheidsbehandelingen. Dat is natuurlijk een persoonlijke keuze, eentje die ieder voor zich moet maken. Maar als er pijn aan te pas komt, zoals bij haar beroemde vampire facial, ga je je toch afvragen of er geen grens is.

Wie mooi wil zijn, moet lijden? Daar heeft artieste en fotografe Evija Laivina toch zo haar twijfels bij. Ze startte daarom haar Beauty Warriors-project, waarmee ze pijnlijk duidelijk maakt hoe ver vrouwen eigenlijk gaan om er goed uit te zien. Ze fotografeert knappe dames met verschillende 'marteltuigen', die iets moeten veranderen aan je uiterlijk. Van strakke maskers die je gezicht moeten liften tot pijnlijke knijpers om je neus smaller te maken. "Vandaag vraagt de maatschappij aan vrouwen dat ze er bijna perfect uitzien", verduidelijkt Laivina. "En of we het nu beseffen of niet, we worden allemaal beïnvloed door die beautynormen. Met dit project wilde ik duidelijk maken hoe ver gewone vrouwen - zonder geld voor plastische chirurgie - gaan, allemaal in de naam der schoonheid. Het is tegelijk erg grappig en geweldig droef."

Evija Laivina photography / Facebook
Evija Laivina photography / Facebook
Evija Laivina photography / Facebook
Evija Laivina photography / Facebook
Evija Laivina photography / Facebook10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wingertje Wingertje

  je bent wie je bent, en op elk potje past een dekseltje (of een ander potje)

 • mis tanget

  't is ook wel tegelijkertijd humoristisch bedoeld he ... Zeg nu eens eerlijk, welke vrouw zou nu graag het "compliment" krijgen dat echte schoonheid van binnen zit ... Ouch, weer een hap uit dat zelfvertrouwen.

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Ik zeg altijd, we hebben ons zelf niet gemaakt, dus veel kun je er niet aan doen!!! ;-)) en voor de rest tevreden zijn met uzelf komt met de jaren. Maar de jonge mensen zien altijd de modevoorbeelden en denken dat dit beter is. En ja als je mooi wil zijn moet ge afzien...

 • Daz Fx

  Ik heb toch graag schoonheid vanbuiten en elke man denkt zo hoor. ook al zeg je het niet :) je denkt het wel. Ik kan zeker wel eten van een schoon tafel. Dus een vrouw moet ni knap zijn jaak ?

 • Eida Lam

  Stuk voor stuk vrouwen die nooit als natuurlijke schoonheden zullen worden gezien. En van een schoon tafel kan je wel eten hoor, daar heb je alleen een beetje tafelmanieren voor nodig. Daar wringt het.