Exclusief voor abonnees

Een seizoensfenomeen dat u nog niet kende: zomereenzaamheid

Illustratiebeeld
Thinkstock Illustratiebeeld
Zomer in het land betekent niet voor iedereen terrasjes en gezellige barbecues. In deze periode ziet Tele-Onthaal het aantal bellers en chatters dat met zijn eenzaamheid geen blijf weet licht stijgen. Meer alleenwonenden en jongeren zoeken nu hun toevlucht tot de hulplijn.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • william Masson

  Je moet niet alleen zijn om je eenzaam te voelen dus eenzaamheid is zeker niet seizoensgebonden het is een gevoel.

 • Daisy De Smedt

  Ik denk dat de eenzaamheid in de zomer even groot is als in de kerst/winterperiode. Ga eens helemaal alleen op reis, das denk ik even moeilijk als alleen zitten met kerst en Nieuwjaar.

 • Lucien Bostoen

  Hier spreken ze over alleenwonende jongeren, maar senioren die alleen  wonen jaar in jaar uit met een pensioen van +- 1200€/m met een loopbaan van 51jaren. (maar ja de pensioenkas betaald Max.45 jaren pensioen uit, die eerste 6 jaren    waar pensioen voor betaald werd zijn we kwijt. Maar indien u maar 39 jaren gewerkt heb, dan trekken ze zeker die 6 jaren er af.) met ne huur van +- 650€/m en dan nog eens de medische kosten er af. Dan zit er zeker geen terrasjes en gezellige barbecues in voor de

 • Sammy Vanneste

  Ik ben het eens met Louis Bouduin , eenzaam wordt je niet in de zomer of herfst !! eenzaamheid is geen ziekte , je moet ermee leven , dag in dag uit , maar het is zo pijnlijk , en hulplijnen helpen ook niet hoor , je staat er alleen voor , door omstandigheden die iedereen kan overkomen .

 • Louis Bouduin

  Indien ik dit allemaal lees dan mag ik nog niet klagen. Integendeel, ik moet van geluk spreken, want absoluut niet eenzamer dan in december of mei, om maar iets te noemen. Het is een verdriet dat niet wijken wilt en me vergezeld als een witte schaduw.