Docu: zo eenzaam kunnen ouderen zijn

De vergrijzing van de maatschappij: door alle vooruitgang worden we allemaal steeds ouder. En ook steeds eenzamer, zoals deze documentaire pijnlijk in de verf zet.

De korte documentaire volgt het leven van de 98-jarige Mary, die haar dagen doorbrengt in het plaatselijke seniorencentrum. 's Avonds en 's nachts zit ze moederziel alleen in haar huisje, waar ze reclamefolders in stukjes scheurt om de tijd te doden.

Ondanks het feit dat ze bijna nooit bezoek krijgt, is Mary dankbaar dat ze nog zelfstandig alleen kan wonen. "Waar kan ik anders heen? Ik ben helemaal alleen, ik kan niet goed meer horen en zien. Bij mijn nichtjes kan ik niet gaan wonen, die hebben allemaal hun eigen familie."

Mary wil zo lang mogelijk alleen blijven wonen. "Wanneer ik dat niet meer kan doen, mag het gaan stoppen." De eenzame dame bedankt de filmploeg op het einde voor hun bezoekjes. "Jullie brachten wat leven terug in mijn dagen", klinkt het hartverscheurend. Wij bellen vandaag alvast onze grootouders eens op. Jullie ook?