Dit zijn de populairste mensen van het jaar, volgens Google

photonews
Google heeft zijn jaarlijkse lijst vrijgegeven met de meest populaire mensen van 2015, wat zoveel betekent als: welke namen werden het vaakst ingetikt op Google? Deze tien mensen kregen wereldwijd het meeste belangstelling in de zoekmachine. De man/vrouwbalans is netjes verdeeld, want de helft van de lijst bestaat uit vrouwen.

1. Lamar Odom

Voormalig NBA-basketter en ex-man van Khloé Kardashian werd in oktober opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij bewusteloos was teruggevonden in een bordeel in de buurt van Las Vegas. In zijn lichaam werden "alle mogelijke drugs" aangetroffen. Hij raakte uit de coma, maar zijn herstel verloopt op dit moment nog moeizaam.

photonews

2. Caitlyn Jenner

Bruce Jenner maakte dit jaar de overgang van man naar vrouw door Caitlyn Jenner te worden, en ze showde haar nieuwe look op een fantastische cover van Vanity Fair in juni. Ze maakte ook deel uit van een reality show, I Am Cait, en werd geprezen om haar dappere transformatie.

ap

3. Ronda Rousey

De Amerikaanse judoka en mixed-martial-arts vechtster Ronda Rousey gooide hoge ogen dit jaar met haar prestaties. In november werd ze echter op spectaculaire wijze knock out geslagen door Holly Holm.

afp

4. Donald Trump

Donald Trump veroorzaakte behoorlijk wat politieke ophef in 2015. De zakenman kondigde dit jaar aan zich kandidaat te stellen voor de Republikeinen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Sinds dan heeft hij zowat iedereen om zich heen beledigd, maar desondanks blijft hij het goed doen in de peilingen.

REUTERS

5. Ruby Rose

Het Autralische model Ruby Rose kwam dit jaar in de spotlight door haar rol in de Netflix-serie Orange Is the New Black. Deze week stond ze nog in de belangstelling door aan te kondigen dat ze haar verloving met vriendin Phoebe Dahl verbreekt.

getty

6. Charlie Sheen

In november dit jaar kwam acteur Charlie Sheen er voor uit dat hij hiv-positief is, in the Today show bij Matt Lauer. Hij kreeg de diagnose in 2011, maar wachtte tot dit jaar om ermee naar buiten te komen.

ap

7. Brian Williams

De Amerikaanse nieuwslezer Brian Williams werd voor 6 maanden geschorst sinds februari, nadat hij een verhaal over een reis in een militaire helikopter tijdens de oorlog in Irak zwaar overdreven had. Intussen is hij terug aan het werk bij NBC.

ap

8. Rachel Dolezal

De Amerikaanse advocate en mensenrechtenactiviste Rachel Dolezal en voormalig hoofd dan de National Association for the Advancement of Colored People, kreeg dit jaar een storm van kritiek over zich heen. In juni maakte ze bekend dat ze biologisch gezien blank is, niet zwart. Jarenlang loog ze over haar identiteit.

photo_news

9. Adele

Het nummer "Hello" is aan niemand onopgemerkt voorbij gegaan, de hitsingle uit het verrassingsalbum "25" van Adele. Je houdt ervan of je vindt het vreselijk, maar ze deed Google en het hele internet zowat ontploffen dit jaar.

photo_news

Josh Duggar

Reality ster Josh Duggar van TLC-programma "19 kids and counting" gaf de voorbije lente toe dat hij jonge meisjes lastig viel wanneer hij een tiener was, inclusief zijn eigen zussen. Het programma "19 kids and counting" werd bijgevolg van antenne gehaald. Zijn naam dook ook op toen datingsite voor getrouwde koppels Ashley Madison werd gehackt.

ap