Dit zijn de aangrijpende posts na #elklijfeenschoonlijf

Foto door Amadeo Muslimović via Unsplash
Eerder deze week schreven we al dat honderden Vlaamse meisjes en jongens onder de hashtag ‘Elk lijf een schoon lijf’ een foto van hun lichaam op sociale media gedeeld hebben. Inclusief cellulitis, striemen, buikje en zichtbare ribbenkast. Daar zijn ondertussen nog heel wat aangrijpende posts bijgekomen, die we voor jullie bundelen. 

Foto’s op sociale media praten ons massaal een negatief zelfbeeld aan. En daarom besloot Matti Verbeeck (19) actie te ondernemen. “Ik vond op Instagram geen enkel meisje waarmee ik mij kon associëren,” vertelt de jonge Antwerpse in een YouTube-filmpje. “Het lijkt wel alsof iedereen hetzelfde standaard lichaam heeft: platte buik, geen al te groot gat en mooie borsten. Ik heb niets tegen die vrouwen, maar voelde zelf een leegte.”

En dus lanceerde ze samen met haar goede vriend Yannick Alexander de hashtag #elklijfeenschoonlijf die ondertussen uitgegroeid is tot een kleine maar effectieve beweging in ons land. Honderden meisjes en jongens hebben onder de hashtag een foto van hun ‘echte’ lichaam gepost met daar hun (vaak) aangrijpend verhaal bij. Een selectie:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eida Lam

    Toughen up tuts. Wat een jankers en bleiters zijn die generatie toch, het minste onperfectheidje en hun wereld ligt overhoop. Zieligaards,,,

  • Peter Buyck

    Alleen... men mag niet alles op de spits drijven... Als ik een cadeaubon kom halen in een lingeriezaak, dan voel ik me ook bekeken (moet ik dit per se persoonlijk opnemen)? Hetzelfde met het voor het eerst zien van een bepaalde huidaandoening. Hetzelfde alsof jij je haar ineens fluo-geel zou laten verven en zo naar de opera gaat, of gaat solliciteren. Stop met het schandaliseren van de medemens die voor het eerst ... meemaakt, ziet, hoort of uit de comfortzone wordt gehaald.