Dit trucje helpt als je bang bent bij turbulentie

thinkstock
Vliegangst is één ding, maar laten we toegeven: niemand is honderd procent op zijn gemak als een vliegtuig last heeft van turbulentie. Stiekem innerlijk aan het sterven als je vliegtuig van boven naar onder schokt? Travel + Leisure heeft een trucje om de gemoederen te bedaren.

De truc van reiswebsite Travel + Leisure is kinderlijk eenvoudig, en berust op het principe van het afleidingsmanoeuvre. Concentreer je volledig op iets anders, en dat heen en weer schokkende vliegtuig en visioenen aan een neergestort voertuig verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. "Denk niet aan een roze olifant" heeft zoals gekend het effect op ons brein om er net wél eentje voor de geest te houden.

Pen en papier
De oplossing? Neem de volgende keer dat er turbulentie is tijdens een vlucht pen en papier bij de hand. Schrijf je naam herhaaldelijk op dat stuk papier, maar probeer het met de andere hand dan je gewend bent. Linkshandigen nemen de pen rechts ter hand en vice versa. Door je zodanig te concentreren op enkel die actie, worden we een stuk rustiger en vergeten we haast dat we in een door elkaar schuddend vliegtuig zitten, aldus de reiswebsite. Dat je medepassagiers jou ervan zullen verdenken een lager IQ dan gemiddeld te hebben - wie begint er nu plots in bibberend handschrift zijn naam vijf keer op te schrijven - moet je er wel bij nemen. Al is de kans groot dat ook zij zich uiterst concentreren om rustig te blijven, en hoeft dat dus geen probleem te zijn.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • b n

    Als ge uwe stylo al kunt vasthouden zeker?