Dit doen succesvolle mensen in het weekend om te ontstressen

thinkstock
Wie carrière wil maken, moet bereid zijn om hard te werken. Lange dagen, zware uren, en vaak ook veel stress. Al hebben alle succesvolle ondernemers één ding gemeenschappelijk: het weekend is heilig. En dit zijn hun trucjes om de batterijen weer helemaal op te laden voor de volgende werkweek.

Ontspannen tijdens het weekend is niet zomaar een 'luxe'. Het is wel degelijk belangrijk. Volgens een studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift 'Journal of Organizational Behavior', kan je jezelf wel degelijk beter voelen door je even mentaal af te sluiten van je werk, en de week erop beter presteren.

Door in het weekend te ontspannen, voel je je uiteindelijk beter, vrolijker en kalmer. Wie daarentegen geconfronteerd wordt met een ellenlange lijst taakjes - zoals het huishouden, familieverplichtingen of meer werk - zal zich net slechter in zijn vel voelen. "Het weekend als periode van ontspanning en herbronning is dus essentieel," besluiten de onderzoekers.

Maar hoe doe je dat dan?

1. Zet je e-mail af

Heel leuk en handig, die smartphones en tablets. Maar het betekent ook dat je ieder moment van de dag verbonden en bereikbaar bent, zelfs als je niet aan het werk bent. Wil je je echt ten volle kunnen ontspannen? Zet die e-mailmeldingen dan af. Vind je het vervelend dat je niet meteen kan antwoorden? Stel dan een out of office in.

2. Trek erop uit

Dat hoeft echt geen weekendje Ardennen te zijn, maar zorg wel dat je even de buitenlucht opsnuift of wat aan beweging doet. Tijdens de week spendeer je al zoveel uren achter je bureau dat je er maar beter van kan profiteren. Een lange wandeling, een uurtje gaan tennissen of het dichtstbijzijnde zwembad bezoeken met je gezin: als je maar even bezig bent.

3. Sta vroeg op

Het mag misschien heerlijk lijken om lekker lang te blijven liggen, maar door op hetzelfde uur op te staan als tijdens de week breng je je interne klok niet uit balans. Extra pluspunt: je hebt plots veel meer vrije tijd. Geniet ervan!