Daarom posten gelukkige koppels weinig op social media over hun relatie

thinkstock
Iedereen kent wel een koppel dat alles deelt op sociale media. Ze posten heel de tijd romantische selfies (ook wel relfies genoemd) met de nodige hashtags bij, je weet wanneer en waar ze uit eten gaan, wanneer ze koffie drinken en wat ze elkaar hebben gegeven voor kerst. Maar ondanks al deze gelukkige foto's zijn deze koppels vaak net minder blij in hun relatie.

Hoewel er volgens Blendle niets mis is met blij zijn met je relatie en dat ook willen tonen aan de rest van de wereld, is er volgens de website wel een groot verschil tussen koppels die af en toe een update posten en koppels die bijna niets anders doen. Ze sommen een aantal redenen op:

Tijdens oprecht gelukkige momenten, vergeten we foto's te maken

thinkstock

Als je echt een intens gelukkig moment samen beleeft, dan zou een sociale media update het laatste moeten zijn waar je aan denkt.

Gelukkige koppels halen genoeg waardering uit het samen zijn, ze hebben geen nood aan externe bevestiging

thinkstock

Met andere woorden halen ze meer dan genoeg waardering uit bij elkaar zijn dat externe waardering van anderen onnodig aanvoelt.

Ze hebben niets te bewijzen

thinkstock

Veel koppels die niets anders doen dan gelukkige momenten delen op sociale media, doen dat niet omdat ze oprecht gelukkig zijn, maar omdat ze willen bewijzen dat ze gelukkig zijn. Alleen al het feit dat ze daar zo vaak de nood toe voelen, toont aan dat ze eigenlijk minder gelukkig zijn dan ze doen uitschijnen.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die minder op sociale media posten gelukkiger zijn

thinkstock

In verschillende onderzoeken wordt depressie gekoppeld aan overmatig posten op sociale media. Waarom? Opnieuw omdat je niet de nood zou voelen om alles te delen, als je écht gelukkig zou zijn met je leven.

Je bent altijd beter af als je meningsverschillen van social media weghoudt

thinkstock

Aan de andere kant, zijn er ook koppels die hun slechte momenten delen met de online wereld. Ondanks het feit dat Facebook nog nooit één relatieprobleem opgelost heeft. Praat er over in het echte leven, zo'n partijtje online ruziën is alleen maar gênant.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels