Citrytrip gepland? Dit zijn de 5 goedkoopste bestemmingen in Europa

thinkstock
Kan je nog een paar dagen weg gebruiken, maar is het budget enigszins beperkt? Dan schiet Tripadvisor jou te hulp. De reiswebsite onderzocht verschillende Europese steden en beoordeelde ze naar hotelkosten en vliegkosten. Daaruit kwamen deze vijf goedkoopste bestemmingen naar voren.

Praag
De hoofdstad en grootste stad van Tsjechië wordt niet voor niets één van de mooiste steden van Europa genoemd. Het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO en het houdt zijn reputatie hoog. Voor een rijke geschiedenis, prachtige gebouwen en de beste cheesecakes moet je hier zijn.

Boedapest
Op zoek naar een zomerse bestemming? Dan is Boedapest de ideale keuze. Je kan er bovendien niet alleen genieten van de zomerse temperaturen, maar ook prachtige natuur en architectuur. Even een wellness-moment nodig? Bezoek dan zeker de thermen.

Krakau
Als het ergens spotgoedkoop is, dan is het wel in Krakau. De tweede grootste stad (na Warschau) van Polen is het walhalla voor mensen met een beperkt budget. De pittoreske pleinen en parken lenen zich perfect voor een romantische avondwandeling. Ook barst het er van de gezellige koffiehuisjes en bars.

Boekarest
Deze stad wordt ook wel 'klein Parijs' genoemd, en terecht. Bezaaid met theehuisjes, parken en paleizen lijkt het er ontzettend op de Franse hoofdstad, behalve wat de prijzen betreft (gelukkig maar). Verdwaal in de steegjes van het oude centrum en dompel je onder in de Roemeense cultuur.

Istanbul
De architectuurliefhebbers vinden vast hun gading in deze Turkse stad. Must see is ongetwijfeld de Blauwe Moskee, die de skyline van Istanbul domineert. Maar ook de paleizen, drukke binnenstad en de Grand Bazaar, de drukste markt op aarde, zijn een bezoekje waard.