Ben jij verslaafd aan je smartphone? Doe de test!

Ben jij verslaafd aan je smartphone? Doe de test!
Getty Ben jij verslaafd aan je smartphone? Doe de test!
Anno 2018 kunnen we nog moeilijk zonder onze smartphone. Maar tussen een slimme gebruiker en een smartphone-junkie ligt een wereld van verschil. De Amerikaanse Iowa State University ontwikkelde een wetenschappelijke test die uitvist of jij aan nomofobie – de angst om zonder smartphone te vallen – lijdt.

Eén op drie Vlamingen heeft minstens een uur per dag qualitytime met zijn smartphone en veertien procent gebruikt het toestel zelfs minstens vijf uur per dag, blijkt uit cijfers van kenniscentrum Imec en de UGent.  Wil je graag weten hoe verslaafd jij bent? Doe de test en ontdek of jij aan nomofobie lijdt!

Ben je versteld van je resultaat of wil je praktische en haalbare tips om je smartphone wat vaker los te laten? In Goed Gevoel van deze maand vind je tal van tips en uitleg om je digidieet tot een goed einde te brengen! Haast je snel naar je dichtstbijzijnde verkooppunt!

Lees ook:

Smartphoneverslaafd? Op deze momenten leg je hem beter weg

Dit zijn de echte redenen waarom we na verloop van tijd minder seks hebben

Is jouw buikje nog gezond? Zo kom je het te weten
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Lintacker

    Moeten we deze test echt geloven of is het een reclamestunt van goed gevoel? Heb overal negatief gestemd en zou een lichte nomofobie hebben. Ik heb in feite enkel mijn gsm bij als ik met de auto weg ben om te gaan werken.

  • Lindsey Clauw

    Ironisch genoeg doe ik deze test op men smartphone

  • Patrick Jonkers

    Ik heb er gene, wil er gene. Dit is het beste wat een mens kan overkomen....