Ga naar de mobiele website
^ Top

Belgen bij de gelukkigste in Europa

Belgen geven zichzelf een geluksscore van 7,8. Alleen de Scandinavische landen, Nederland en Ierland doen beter. 18 procent van de Belgen geeft wel aan zich buitengesloten te voelen in de samenleving.

Te hoge werkdruk
Ook met de werkdruk hebben we het niet makkelijk. 28 procent ondervindt moeite om naast het werk ook aan de familiale verplichtingen tegemoet te komen. Zeven op tien Europeanen vindt nochtans dat een goed familieleven belangrijk is voor de levenskwaliteit.

Vandalisme ergert de Belg
Tot de grootste ergernissen van de Belg behoren vandalisme, misdaad en geweld. 51 procent heeft er last van. Met onze woning en woonplaats zijn we over het algemeen tevreden, al heeft de helft last van geluidsoverlast en luchtvervuiling.

Goede gezondheid
Twee op drie Belgen vindt zijn of haar gezondheid 'goed' tot 'zeer goed'. Daartegenover geeft 8 procent zich 'slecht' of 'zeer slecht' voor de gezondheid, wat slechter is dan het Europese gemiddelde. Ons gezondheidsstelsel wordt wel als zeer goed beoordeeld door de Belgen, en het krijgt de tweede hoogste score in heel Europa.

Dat blijkt uit een onderzoek naar levenskwaliteit dat werd uitgevoerd door Eurofound, de EU-stichting ter verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden. Eurofound ondervroeg 35.000 mensen in 31 landen tussen november 2007 en februari 2008. (belga/edp)Meld een bug