Antistresstip: neem je kat mee naar het werk

thinkstock
Eigenlijk wou je liever vanuit je hangmat van het uitzicht genieten, maar de realiteit is dat je gewoon achter je computer op kantoor zit en en eerder tegen een helse deadline dan de oceaan aankijkt. Hallo, stress. Al hebben ze in Japan iets gevonden om dat leed wat draaglijker te maken: pak gewoon je kat mee naar kantoor.

En dan bedoelen we niet dat je je kat moet sturen, wél dat je jouw huisdier - of een Chinese kattenvrijwilliger - mee naar je werk neemt. Dat doen ze toch bij het technologiebedrijf Ferray in Tokyo. Volgens CEO Hidenobu Fukuda is zijn personeel sindsdien niet alleen minder vermoeid, maar hebben ze ook minder last van stress (over het toegenomen aantal niesbuien wordt evenwel niet gerept).

En Ferray is niet het enige bedrijf. Steeds meer werkplaatsen laten huisdieren toe, om zo angst en stress bij het personeel te verminderen. In Oracle Japan vind je Candy, de Engelse herdershond. En bij Pasona Group kunnen bezoekers twee geiten en twee alpaca's spotten.

reuters4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ka Ka

  Leuk, het werk wat leuker maken zal je productiever maken op langa termijn. Slimme mensen.

 • ISABEL FRANCOIS

  Het kan misschien wel de stress verlichten maar ik vrees dat ik gene klop meer zou doen op het werk.Niks liever dan knuffelen en je neus begraven in hun buikje,kopjes geven ,onder het kinnetje krabben en ze op je arm nemen om buiten naar de vogeltjes te kijken..tenzij dit voortaan in mn takenpakket zit,dan heb ik het beste of both worlds..purrrfect☻.

 • MYRTHE PASS

  Er zal wel geen toename van het aantal niesbuien zijn. Een kitten die reeds meegenomen wordt in de buitenwereld zal op latere leeftijd geen stress hebben als hij meegaat naar het werk van het baasje. Een kat verminderd de stress bij kattenliefhebbers. Het gespin maakt je rustig. Een kat die zich neervlijt aan het toetsenbord van je computer, zalig.

 • Peter Buyck

  En bezorg die katten zelf de stress van hun leven...