Exclusief voor abonnees

Ankes column: “De ene week ging ik gekleed als diehard marina, de week erna als hippie, om daarna enkel nog zwart te dragen”

Britt Guns
Hoe hou je een huishouden, een relatie en me-time overeind? Het leven zoals het is als je veertiger bent: journaliste Anke vertelt.

“Ik wil geen joggingbroek aan.” De zesjarige staat in XS boxershort voor me en kruist zijn armpjes kordaat over elkaar. Het heerschap eist een jeans vandaag. Dat T-shirt met die leeuw op – geen andere – en zijn hoge sneakers. Want die zijn het coolst.

Met drie zonen in huis zou je denken dat ik gespaard blijf van vestimentaire vraagstukken – het dilemma ‘rokje of broek vandaag’ stelt zich niet – maar zelfs over zijn kapsel heeft hij al zijn gedacht: “Ik laat het groeien, tot hier” – wijsvingertjes op de schouders. De kapper heeft ons al heel lang niet gezien. Omgekeerd ziet de zesjarige de kapper al lang niet meer, met al dat haar voor zijn ogen.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.