Andy Murray en Serena Williams breken een lans voor feminisme

AP
Het mag dan 2017 zijn, dat wil niet zeggen dat mannen en vrouwen helemaal op gelijke voet staan. Gelukkig zijn er helden als Andy Murray die het opnemen voor het andere geslacht. En daar is Serena Williams hem heel dankbaar voor.

Een nieuwe Wimbledonzege voor Murray zit er niet meer in; hij werd deze week naar huis gespeeld door de Amerikaan Sam Querrey. Hij was echter niet te beroerd om achteraf tijdens de persconferentie een van de journalisten op zijn seksisme te wijzen. Toen die opmerkte dat Sam de eerste Amerikaanse speler was die de halve finale van een grand slam haalde sinds 2009, zette de Brit hem even op zijn plaats. "De eerste mannelijke speler", klonk het droog. Venus en Serena Williams gingen hem immers al voor, net als Coco Vandeweghe en Madison Keys. Allemaal Amerikaanse tennisspeelsters.

Het is overigens niet de eerste keer dat Murray zijn best doet om seksisme de wereld uit te helpen. Toen hij na zijn gouden medaille in Rio een interview gaf, vroeg de BBC-journalist hem hoe het voelde om als eerste speler twee gouden medailles te winnen. "Venus en Serena hebben er elk zo'n vier gewonnen", pareerde hij toen.

Een held voor het feminisme zeg maar, en daar is Serena hem dankbaar voor. De zwangere topspeelster maakt Wimbledon dit jaar mee vanop de tribunes, maar maakte toch tijd om hem uitgebreid te bedanken. "Ik denk niet dat er een vrouwelijke speelster is, of een vrouwelijke atlete in het algemeen, die Andy Murray niet volledig steunt", klonk het. "Hij neemt het al zolang op voor vrouwenrechten. Hij is wie hij is, en daarom houden we van hem." En als Serena het zegt, is het waar.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • lodewijk maesen

    serena krijgt ook miljoenen als ze wint net als de mannen overdreven geld dus op dat gebied toch ni te klagen

  • Johan Bongers

    De heer Murray zou beter pleiten voor een vijfsetter bij vrouwen.