Exclusief voor abonnees

Als je tweelingbroer een zus is: “Ik heb in feite nooit een broer gehad”

Tine Claerhout
Ze zijn geboren als eeneiige tweelingbroers. Als twee druppels water. Maar al snel bleek één van hen een meisje, gevangen in een jongenslichaam. Vandaag is Arno profvoetballer bij Sporting Lokeren en op-en-top een jongeman. Nora is professioneel danseres, een pracht van een vrouw op wie Lukas Dhont zijn internationaal bejubelde film ‘Girl’ baseerde. Een portret van onvoorwaardelijke liefde tussen broer en zus.

“Ik heb in feite nooit een broer gehad”, valt Arno met de deur in huis. En dat hij heel erg uitgekeken heeft naar het interview, zegt hij erbij. “Om mijn kant van het verhaal eens te doen.” Het verhaal is dat van zijn zus Nora: die kwam ter wereld als Aaron, maar gaf als kleuter al aan dat ze een meisje was. Arno beleefde de volledige transitie – van jongen naar meisje – vanaf de eerste rij. Dat was niet altijd even makkelijk, zal hij in dit gesprek durven toe te geven. Hier en daar met een krak in de stem, en met vocht in de ogen, maar altijd met een ongezien respect voor het moeilijke traject dat zijn zus aflegde. “Ze is mijn allergrootste inspiratiebron.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Een vrouw heeft wel een baarmoeders en eierstokken, een man niet. Dat is al zo sinds Adam & Eva, want anders waren wij hier niet geweest, geen enkele van ons....

 • Paul Van Peer

  Dit interview is bijzonder mooi. Wij zagen zaterdag Girl. Bijzonder pakkende film. Wij zelf werden in september 2016 verrast toen onze zoon, 38 jaar, ons kwam vertellen dat hij eigenlijk een meisje is. Ze is nu Joke en bezig aan de transitie. Dat is hels voor haar en voor ons. Het gaat haar nu goed. Haar twee lieve dochters, 8 en 4, zeggen dat hun pappa een meisje is.

 • ingrid joosten

  Ik kan niet vatten dat er nog zo velen zijn die dit niet kunnen begrijpen en aanvaarden. Nochtans is het poepsimpel; vrouwelijke hersenen in een mannenlichaam en andersom, een speling van de natuur, toch zo moeilijk niet?

 • emiel wouters

  Iedereen is meester over zijn lichaam. Zeker als je het zelf wilt. Of is het beter je vol spuiten met parfum en allerhande spuitbussen, om de stank die er binnen in u zit niet te rieken. Die stank zal je altijd blijven rieken hoor. Tenzij je zelf verandert, en ook beter wordt.

 • Chris Ulrichts

  Prachtig... ontroerend...