6 bekende vrouwen omarmen hun imperfecties: “Ik ben nooit mager geweest, dat wil ik ook niet”

Ini Massez zegt samen met 5 andere bekende vrouwen foert tegen de heersende schoonheidsidealen.
Lieve Blancquart Ini Massez zegt samen met 5 andere bekende vrouwen foert tegen de heersende schoonheidsidealen.
Joke Devynck, Eva De Roo, Soe Nsuki, Ini Massez, Elodie Gabias en Lieve Blancquaert. Deze 6 bekende vrouwen omarmen hun imperfecties, zeggen foert tegen de heersende schoonheidsidealen en nemen allesbehalve een blad voor de mond. Zij beheersen de kunst om volop zichzelf te zijn. Omdat ze weten hoe heerlijk bevrijdend dat is.

“Ouder worden is fantastisch. Ik kon amper wachten om de 40 te passeren. Alles krijgt meer lagen. Je relativeert meer. Je hebt meer rust. Je hebt een beter overzicht, je weet dat er voor alles een tijd is. Ik kan vandaag tegen iemand zeggen: ‘Het komt goed, ook dit gaat voorbij”, zo vertelt Joke Devynck. “Ik heb ouder worden altijd sexy gevonden. Als schilder en beeldhouwer vind ik de groeven in iemands gezicht oprecht schoon. Doorgedreven Botox en plastische chirurgie vind ik niet esthetisch. Wellicht heeft het iets verslavends: zodra je ermee begint, is het moeilijk stoppen omdat het evenwicht zoek is.” Het volledige interview lees je morgen in NINA of op nina.be. Benieuwd naar de shoot? Die bekijk je hier

Nog meer in NINA:

• De impact van (sociale) media op het zelfbeeld van meisjes

• Diversiteit op de catwalk: hype of blijver?

• Stylingtips voor elke maat en leeftijd

• Koken zonder franjes met Sandra Bekkari

& nog zo veel meer!
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eva Munet

    De enigen die wakker liggen van al hun vermeende imperfecties zijn vrouwen zelf, en het zijn vooral andere vrouwen die vrouwen complexen aanpraten over hun uiterlijk.

  • Mario Tersago

    Als ik zie hoe de normen steeds vervagen voor esthetische ingrepen, dan ben ik ook blij om gelukkig te zijn met mezelf en hoe ik ben. Imperfecties alsook extra kilootjes pakken we er met plezier bij. De gezondheid in acht genomen weliwaar!