1 op de 3 Belgische vrouwen wil geen partner met andere politieke overtuiging

Getty Images
Over politiek praten is in ons land nog altijd een beetje taboe. Al hechten we best veel belang aan iemands politieke overtuiging. Zo wil 1 op de 3 Belgische vrouwen geen partner met een andere politieke overtuiging. Dat blijkt een enquête van social app Twoo bij 8.950 landgenoten.

Met de nakende verkiezingen wordt het onderwerp al eens wat vaker aangesneden, maar politiek blijft allesbehalve het favoriete gespreksonderwerp tussen landgenoten. Veel mensen durven er enerzijds hun mening niet over geven, maar het wordt door velen ook gewoon als oninteressant bevonden. Uit de enquête van Twoo blijk dat amper 29,3% van de Belgen het leuk vindt om te discussiëren over politieke onderwerpen. Mannen (34,3%) zijn iets enthousiaster dan vrouwen (24,2%). De voornaamste reden voor de afkeer? 23,6% van de Belgen vindt de gesprekken saai of zelfs irritant. 8% van de Belgen voelt zich dan weer niet slim genoeg voor een conversatie over politiek.

Politiek binnen een relatie

Ook met onze partner hebben we het liever over andere zaken dan politiek. 53,3% vindt zulke gesprekken te saai of te persoonlijk. "Hoewel we er niet vaak over praten, hechten Belgen toch belang aan iemands politieke overtuiging”, vertelt Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo. “27% van de Belgen zou niet kunnen samen zijn met iemand met een andere politieke overtuiging.” Vrouwen blijken op dit vlak dan weer iets strenger. 1 op 3 (33,4%) vrouwen ziet dit niet zitten terwijl dat percentage bij mannen op 20,9% ligt.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter arons

  Vrouwen en hun hooge eisen..

 • Patrick Kelchtermans

  sommige partijen leunen heel dicht bij mekaar aan, maar een extreem linkse bij een extreem rechtse, dat zou inderdaad niet werken. Volgens mij vallen die sowieso niet op mekaar. Extreme figuren kunnen niet nuanceren of zichzelf relativeren, ze willen geen enkel argument horen dat niet strookt met hun ingebeelde Grote Gelijk en ze zijn stekeblind voor hun eigen tekortkomingen of die van hun politieke idolen. Heel ongezellige types.

 • Stefaan Leonaer

  Het zou ook geen zicht zijn he, een koppel dat 's morgens naar het werk vertrekt: eentje in Armani-pak met de Porsche en de partner op geitewollen sokken met de bakfiets...

 • raymond van der craen

  Er zijn interessantere dingen dan te praten over politiek. Voor ons is de politiek één pot nat. Die politiekers kennen de kleine man en vrouw slechts één dag op vier jaar en voor de rest denken ze alleen aan eigen zakken vullen, graaien en hun eigen familie en beste vriendjes brvoordelen!

 • Freddy De Vos

  Het kan juist goed zijn om verschillende visies te zien en te horen. Daarnaast leunen sommige partijen dicht tegen elkaar aan.