"Waarom het oké is om dik te zijn en toch shortjes te dragen"

bitchybutbubbly
We hebben allemaal onze ideeën over wat kan en niet kan op vestimentair vlak. Ben je bleek? Dan draag je beter geen pastelkleuren. Brede heupen? Weg met horizontale streepen. Een maatje meer? Liever geen short. Al denkt deze blogster daar (gelukkig) anders over!

"Ik ben altijd al dik geweest," schrijft blogster Sarah Ford, beter bekend als Bitchy but Bubbly, "en dan heb ik het niet over een paar kilootjes te veel maar echt dik. En ik heb daar vrede mee. Ik heb het feit dat mijn lichaam meer vet bevat dan een gemiddelde beer (of mens) mij nooit laten tegenhouden om te doen wat ik wil doen."

Bang van de short
Sarah reisde de wereld rond, is advocate en zeker van haar stuk. Ze weet wie ze is en wat ze wil. Er is maar één ding dat ze niet durft: shortjes dragen. "Ik kan mij de laatste keer dat ik een short droeg niet eens meer herinneren. Mijn jeans oprollen? Geen probleem. Een jurkje met een panty? Natuurlijk. Driekwart sportbroeken? Uiteraard. Maar shortjes, daar bleef ik van weg. En eigenlijk is dat totaal belachelijk," schrijft ze.

Tot die inzichten kwam ze namelijk op een dinsdagavond, terwijl ze lentejurkjes aan het passen was. "Paskamers zijn meestal geen goede plek voor mij. Slecht licht, slechte spiegels, een kleine ruimte en vooral veel kleren die nooit passen. Niet de plek waar ik verwachtte een aha-erlebnis te ervaren." En toch is dat wat er gebeurde.

Wie heeft het recht te beslissen dat ik geen short mag dragen?
"Terwijl ik daar naar die shortjes stond te kijken die ik uit de rekken had geplukt, bedacht ik mij dat ik altijd al graag leuke shortjes had willen dragen. Maar ik had er het lichaam niet voor. Dus besloot ik om ze aan te trekken en mezelf nog maar eens te bewijzen waarom dikke mensen beter geen shortjes dragen. En toen gebeurde het. Waarom dacht ik in godsnaam zo'n dingen over mezelf? Wie heeft er het recht om te beslissen of ik ergens wel of niet het lichaam voor heb? Ja, ik heb gigantische heupen en dikke benen. Maar betekent dat dat ik geen short mag dragen?"

"Als ik erop terugkijk ging het meer over hoe ik dacht dat ik eruit zou zien, dan over hoe ik er effectief uit zag. En dat is het 'm net. Telkens als je focust op wat anderen denken, word je ondergeschikt aan hun mening. En dat is een leven dat ik niet wil leiden. Het doet er niet toe hoe zelfzeker ik ben op andere vlakken, ik heb mijn zelfvertrouwen laten leiden door mijn gewicht en dat is niet oké. Als ik iets leuk vind en mij er goed in voel, dan zal ik het dragen. En dat zou jij ook moeten doen!"