"Vrouwen van 47 te oud voor lang haar en skinny jeans"

thinkstock
Vanaf je 47 zou je geen skinny jeans meer mogen dragen, op je 34 stop je beter met selfies nemen. Voor alle duidelijkheid: dat is geen raad die je ter harte moet nemen. Wel het resultaat van een ondervraging die The Huffington Post omschrijft als "de meest irritante enquête ooit".

Een informele ondervraging bij zo'n 2.000 Britten - van wie wij vermoeden dat ze zelf nog maar net uit de pampers zijn - concludeert dat een vrouw vanaf haar 46 best geen lange haren meer heeft, en haar skinny jeans op haar 47 richting kringwinkel moet brengen. De ondervraging is zo onwetenschappelijk als het maar zijn kan, maar durft vrouwen wel voor te schrijven op welke leeftijd ze bepaalde dingen niet meer mogen doen. Wij denken persoonlijk dat het meer een test is om te zien hoe snel je bloeddruk in de hoogte kan schieten bij het lezen van de meest idiote conclusies. Het bewijs:

1. Tatoeages mogen niet na je 38

Wij kennen niet veel mensen die een tattoo nemen met de intentie om hem na een paar jaar weg te halen - op hun 38 bijvoorbeeld. Nochtans schrijft de meest irritante ondervraging dat wel voor. Helen Mirren (70) heeft de nota niet gekregen of trekt het zich in elk geval niet aan - geheel terecht. Hoewel ze de kleine tattoo op haar hand ooit een "dronken daad van jeugdige rebellie" noemde, zei ze wel dat ze zich intussen bedacht heeft en nu nog graag een tattoo wil van slangen over haar hele arm. Doen, als je het ons vraagt.

photo news
De kleine tatoeage op de hand van Helen Mirren
photo news De kleine tatoeage op de hand van Helen Mirren

2. Geen selfies na je 34

En wat is daar de reden voor? Laat ons het zo stellen: wij stoppen pas met selfies nemen als Kim Kardashian dat doet. Zij wordt 36 in oktober. Heel benieuwd of ze zich ook aan de regels van de ergerlijkste enquête ooit zal houden.

3. Stop met uitgaan na ja 44

Er is een minimumleeftijd aan de ingang van discotheken, maar er zegt toch niemand iets over een maximumleeftijd? Toegegeven: rond die leeftijd hangen wij op zaterdag waarschijnlijk ook liever in de zetel met een film. Maar we willen op zijn minst nog wel de optie hebben, als die dansbenen beginnen te kriebelen.

4. Geen muziekfestivals na je 45

De ticketprijzen van de meeste festivals al eens bekeken? Rond ons 45 hebben we eindelijk genoeg bij elkaar gespaard om élk festival van onze aanwezigheid te voorzien. En trouwens: Werchter Classic, dat is toch ook voor een reden in hete leven geroepen?

5. Stop met technologie leren na je 40

Deze spant toch wel de kroon. Wat is het volgende, geen seks meer na je 35? Wij ontkrachten met andere cijfers: in 2014 was 56% van de volwassenen die online actief is ouder dan 65, en hadden ze een Facebookaccount. Akkoord, die gênante reacties van je moeder op je foto's moet je erbij nemen. Maar verder zou er alleen een minimumleeftijd op technologie mogen staan.