“Voor mij een glaasje witte wijn": wat je favoriete drank vertelt over je persoonlijkheid

Unsplash
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat verklapt heel wat over je persoonlijkheid, zo blijkt uit een nieuwe studie. 

Vandaag vieren ze in de VS ‘National Wine Day’, oftewel: Nationale Wijndag. Naar aanleiding daarvan heeft het onderzoeksbureau OnePoll 2.000 Amerikanen ouder dan 21 jaar bevraagd, in opdracht van Coravin, een bedrijf dat wereldwijd wijnaccessoires verkoopt. Ze merkten enkele duidelijke verschillen op tussen mensen die witte en rode wijn verkiezen. 

Liefhebbers van witte wijn beschrijven zichzelf vaker als nachtuilen en extraverten. Ze zijn vaker kattenmensen, luisteren graag naar punkmuziek en hebben nieuwsgierige, sarcastische en perfectionistisch karaktertrekjes. Mensen die liever een glaasje rode wijn drinken, typeren zichzelf eerder als vroege vogels en introverten. Als ze een huisdier hebben, is het vaker een hond. Ze houden van jazz en zijn avontuurlijk, bescheiden en georganiseerd. 

De laatste groep heeft ook een iets grotere kennis over wijn. Ze weten hoe ze op een correcte manier een glas wijn moeten vasthouden (73% versus 65%), kennen de term tannine (53% versus 45%) en weten hoe lang het duurt vooraleer een fles wijn geoxideerd is (64% versus 54%). Ze vinden het dan ook een grote afknapper als een date geen wijnkenner is (46% versus 40%). 

Over het algemeen drinken de deelnemers van de studie gemiddeld 4 glazen wijn per week. De favoriete plek om een flesje te kraken is thuis (72%). De helft drinkt al eens graag een glaasje tijdens een event of een bijeenkomst van vrienden, slechts 43% zal wijn bestellen op café. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • William Ogiers

  En wat ben je dan zoals ik doe,in de koelere periodes,herfst en winter rode wijn drinken en koele witte in de warmere periodes,een polyverte?

 • Louis Bouduin

  Aangezien ik de middelmatigheid des dingen ben, drink ik met een bijzonder genoegen iedere dag mijn glaasje Rosé. Noem het maar grijs, het is sowieso de kleur der vergetelheid en zich neervlijen bij dit noodlottige leven.

 • danny janssens

  Wel dan kan ik die studie ontkrachten, ben een kattenmens , extravert , avontuurlijk, maar een rodewijn liefhebber. Weer een of andere nutteloze studie die tot niets leidt. Man man man

 • Filip Desmedt

  Wat ik drink vanavond op café ? Ne cola !!