'Lelijkste vrouw ter wereld' maakt anti-pestfilm

Lizzie Velasquez
YouTube Lizzie Velasquez
Lizzie Velasquez, op YouTube ooit 'de lelijkste vrouw ter wereld' genoemd, werd wereldberoemd na een motivatiespeech die het internet veroverde. Nu wil ze een nog groter publiek aanspreken en plant ze een documentaire over haar verhaal. Hiermee wil ze pesters mee de wereld uit helpen.

Velasquez heeft een zeldzame ziekte waardoor het voor haar onmogelijk is om te verdikken. Ze heeft nog nooit meer dan 30 kilogram gewogen en ze is ook blind in één oog.

Lizzie werd online gepest nadat een YouTube-filmpje verscheen, getiteld 'The World's Ugliest Woman', ofwel 'De Lelijkste Vrouw ter Wereld'. In de commentaren onder het filmpje stonden uitspraken als: "Doe de wereld een plezier en zet een pistool tegen je hoofd." Toch kregen die commentaren Lizzie niet klein en ze koos ervoor om gelukkig te zijn.

"Ik weet wat het is om online gepest te worden en ik wil iedereen beschermen die denkt dat het nooit beter zal worden. De documentaire moet die mensen doen inzien dat het mogelijk is om alles te overwinnen," aldus Velasquez.  

'The Lizzie Project', want zo zal de film waarschijnlijk heten, zal pas worden gemaakt als er genoeg geld wordt opgehaald. Via een fundraising campagne hoopt Velasquez 180.000 dollar (132.000 euro) op te halen. Die som lijkt ze wel te halen, want er is al meer dan 123.000 dollar gedoneerd.