"Lady Gaga's 'vetrol' bewijst dat je geen perfect lichaam nodig hebt om succesvol te zijn"

photo_news
Dat Lady Gaga fenomenaal was tijdens de Superbowl, daar was iedereen het over eens. En toch was haar optreden niet hét discussiepunt van de avond. Wat wel ieders aandacht trok? Haar buik, die volgens sommigen blijkbaar iets te zacht was geworden.

Van commentaren dat het hoog tijd was om haar outfit in een maatje groter te kopen tot wrede Photoshopplaatjes: niet iedereen was het eens met hoe de zangeres er die avond uitzag. Dat het doodnormaal is dat je buik al eens beweegt tijdens een optreden, leken Twitteraars even collectief te vergeten, en het 'buikprobleempje' overschaduwde al snel haar puike zangprestatie.

Kortzichtig en respectloos. Maar vooral erg problematisch, want zodra iemand als Lady Gaga - die overduidelijk fit en slank is - al negatieve reacties te slikken krijgt, hoe slecht is het dan wel niet met de rest van ons gesteld? Mogen wij ons op vakantie überhaupt nog vertonen in bikini? Een ontwikkeling die ook de zangeres erg betreurt. "Ons lichaam is nog steeds een gevoelig punt," zo vertelde ze tijdens een conferentie in Los Angeles. "Iedere video waar ik in te zien ben, elke magazinecover waar ik op sta, steeds ben ik bewerkt. Ze maken je perfect. Maar het echte leven is niet perfect. Iedereen, stop toch met diëten. Stop toch met die drang naar perfectie. Aan het einde van de rit beïnvloedt het ons toch allemaal, zelfs onze kinderen."

Al zijn er gelukkig ook heel wat fans die de zangeres gelijk geven en het voor haar opnemen. "Lang leve Lady Gaga's 'vetrol' die bewijst dat je geen perfect lichaam moet hebben om succesvol te zijn," schrijft een fan op Twitter. En zo is het maar net.

photo_news