#ItsNotOkay vraagt aandacht voor seksueel geweld

Met de hashtag #ItsNotOkay willen vrouwen elke vorm van seksueel misbruik aankaartten
Getty Images Met de hashtag #ItsNotOkay willen vrouwen elke vorm van seksueel misbruik aankaartten
Het is ‘Sexual Abuse and Sexual Violence Awareness Week’. Daarom delen vrouwen hun ervaringen met seksueel geweld op sociale media, onder de hashtag: #ItsNotOkay.

Veel vrouwen die op een manier seksueel misbruikt of aangevallen zijn, durven er nog steeds niet voor uitkomen. De hashtag is dan ook bedoeld om seksueel geweld bespreekbaar te maken en extra onder de aandacht te brengen. Zo hebben duizenden vrouwen wereldwijd hun verhalen al gedeeld, die gaan van ongewenste intimiteit op het werk tot misbruik als kind.

“Ik zou niet naar huis moeten wandelen met mijn sleutels in mijn hand om me een beetje veilig te voelen”, tweette een gebruikster. “#ItsNotOkay om te zeggen dat het slachtoffer erom heeft gevraagd. Niemand vraagt er ooit om om verkracht of seksueel misbruikt te worden”, zegt een andere tweet. De hashtag wordt gebruikt om aan te kaarten dat het slachtoffer de schuld geven, niet oké is. Andere tweets focussen zich dan weer vooral op de betekenis van het woord ‘instemming’. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.