"Hé schatje": wat als mannen net als vrouwen werden nageroepen?

Photo by Peter Miranda on Unsplash
Van schunnige opmerkingen tot zelfs ronduit betast worden: als vrouw moet je heel wat kunnen verdragen als je het aandurft alleen over straat te wandelen. En toch wordt meer dan eens geopperd dat vrouwen wel wat kunnen overdrijven. Of ze had maar geen kort rokje moeten aantrekken. Of strakke sportkleding. Maar wat als mannen diezelfde verhalen vertellen, vroegen ze zich op de redactie van Charlie af?

In de video zien we George Adindu, Michael Van Peel, Faisal Chatar en Rik Van Geel. Zij delen de getuigenissen van de Charlie redactrices alsof het die van hun zijn. "Tuurlijk hoor ik wel vaker zo'n verhalen, maar als je het dan zelf moet uitspreken, komt dat wel binnen," vertelt DJ Faisal Chatar over zijn ervaring. "Uit een mannenmond klinkt dat plots heel raar. Ik vind het vooral maf dat vrouwen echt zo hard moeten nadenken over hun doen en laten. Ik moet nooit nadenken over of ik iemand al dan niet ga inhalen op straat."

Kijk en oordeel vooral zelf.

Lees het hele artikel op Charliemag.be
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • P DG

  Altijd nog gezever van dat nagefloten worden?er komt een dag dat zij niet meer bekeken worden?te dik of te oud en lelijk enz?dus vrouwen stop met zagen ooit ziet men u niet meer staan!

 • Johan Bongers

  Ik smacht ernaar om nageroepen te worden maar de vrouwen laten het afweten. Het lijkt of ze qua initiatief naar mannen toe nemen nog altijd in de vorige eeuw leven.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Mannen trekken zich daar niks van aan.

 • venus delta

  Mannen en vrouwen zijn even seksistisch. Maar blijkbaar vallen mannen ook andere mannen lastig.

 • Staf Van Reeth

  Ben regelmatig nageroepen geweest als ik jong was ...no problem , integendeel