"Dit lichaam werd te dik, te dun, te slap en te sterk genoemd... in dezelfde week"

Facebook
Begin januari gaan we allemaal massaal beloftes maken om minder te eten, meer te sporten en algemeen gewicht te verliezen. Op zich geen slechte zaken, maar af en toe mogen we wel eens wat milder zijn voor onszelf. Fitnesscoach Molly herinnert ons daaraan met een simpele foto, die de wereld rondgaat.

Met een simpele foto en een pakkende tekst op haar Facebook steekt Molly Galbraith alle vrouwen een hart onder de riem. Ze herinnert ons eraan dat we ons niet blind mogen staren op die feestkilo's, maar dat we ons lichaam graag moeten zien en het af en toe wat rust moeten gunnen.

"Dit is mijn lichaam", klinkt het. "Dit is geen voor- of na-foto, maar gewoon een foto van mijn lichaam en hoe het eruit ziet op een willekeurige dinsdag in december 2015. Dit is een lichaam dat houdt van eiwitten en groenten en kaas en ijs. Dit is een lichaam dat houdt van push-ups en pull-ups en gewichtheffen en slapen. Dit is een lichaam dat misbruikt werd met fast food en late avonden en stress. Dit is een lichaam dat gedreven werd naar maximale slankheid voor wedstrijden en naar maximale kracht voor powerlift-bijeenkomsten. Dit is een lichaam dat smeekte om genade toen het gediagnosticeerd werd met Hashimoto's (een auto-immuunziekte) en polycystisch ovariumsyndroom (PCOS)."

"Dit is een lichaam dat te vet, te dun, te mannelijk, te sterk, te slap, te groot en te mager werd genoemd. Allemaal in dezelfde week."

"Sommigen zeggen dat ze een moord zouden doen voor dit lichaam. Anderen zeggen dat ze zichzelf zouden vermoorden als ze dit lichaam hadden."

"Ik heb te veel gewenst dat dit lichaam er anders zou uitzien als het is. En vandaag? Vandaag is dit een lichaam dat aanbeden en geliefd wordt door de enige persoon die er toe doet: IK."

"Dit is het eerste jaar dat ik helemaal geen voornemens maak voor mijn lichaam en hoe het eruit ziet. Ik denk dat ik nog nooit zo'n vrijheid gevoeld heb, en het voelt heel, heel goed."
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels