Van links naar rechts: Audrey Hepburn, Paris Hilton en Zendaya.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Audrey Hepburn, Paris Hilton en Zendaya. © Bettmann Archive / ammb / Photo News

Populair met een stevige portie ‘je-ne-sais-quoi’: moderedacteur onthult het geheim achter 'it-girls’

Kim Kardashian en Paris Hilton zijn het, maar Zendaya en Emma Corrin net zo goed ook: it-girls. De term bestaat al heel lang, en toch valt er niet één definitie (of één type vrouw) op te plakken. Onze moderedacteur David Devriendt legt in geuren en kleuren uit hoe de term is ontstaan, wie de eerste originele it-girl was, en wat de term nu juist écht betekent. “Schoonheid kan een factor zijn, maar er is meer.” 

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Allemaal Barbie? Volledig in het roze wordt dé zomertrend voor wie graag opvalt

  Allemaal Barbie? Volledig in het roze wordt dé zomertrend voor wie graag opvalt

  Veel jonge meisjes kijken naar haar op — er is dan ook niemand met zoveel verschillende beroepen. We hebben het natuurlijk over Barbie. En het belooft háár zomer te worden, want er komt een film over haar uit en ze wordt ons ultieme stijlicoon. De sterren doen inspiratie op bij het lief van Ken en ook de catwalks kleurden volledig roze. ‘Barbie Girl' of niet, deze zomer bevind je je in een ‘Barbie World’.