unsplash
Volledig scherm
© unsplash

Plasticvrij tot in het badkamerkastje? Zo doe je dat

Bijna elke vrouw kent het wel: je wrijft de slaap nog uit je ogen terwijl je richting de badkamer stapt om daar een klein walhalla der beautyproducten (in mijn geval een volledige kast) aan te treffen. Maar deze morgen werd mijn slaap sneller uit mijn ogen gewreven. Mei Plasticvrij is begonnen en dat doet ons stilstaan bij hoe ecologisch we leven - en in het geval van mijn overvolle beautykast - hoe niet-ecologisch de mijne is. Plastic beperken, het kan en zo begin je eraan. 

5 reacties

 • Tammy Ava

  5 jaar geleden
  Zou dan interessant zijn als ze die "milieubewuste" producten betaalbaar zouden maken en niet 4keer zo duur als de klassieke...
 • Peter Buyck

  5 jaar geleden
  Al die brol en vrac. Hoe die brol van de winkel naar thuis? Soms is glas of plastic of tin een chemische keuze...
 • Benny De Keyzer

  5 jaar geleden
  Zie het al gebeuren dat onze regering een plastic taks invoert in plaats van de fabrikanten te verplichten om al hun brol niet meer in duizenden kilo's plastic te verpakken.
 • mich lee

  5 jaar geleden
  en gooi ook maar ineens je tandpasta weg, want niet enkel de tube is van plastic, ook de tandpasta zelf zit vo met microplastics om zachtjes te schuren. Vroeger gebruikte men daar zand voor, nu plastic. Net zoals je scrub en andere 'schurende' producten zitten ze vol met plastic.
 • Johandaniella Deroyedeckx

  5 jaar geleden
  Geweldig... op tv zie je een stel met hun tupperware doosjes winkelen gaan... Zullen we maar niets zeggen over de auto waarmee ze gaan winkelen he???? Als ik winkelen ga mag ik 2 kilometer af en 2 kilometer op wandelen... Dan kies ik idd plastieke flessen want anders kan ik met glas en leeggoed op en af lopen!
 1. Is cocaïne het nieuwe normaal bij jongeren? Liam en Emma getuigen: "Je vraagt me beter wie het niét doet"
  PREMIUM

  Is cocaïne het nieuwe normaal bij jongeren? Liam en Emma getuigen: "Je vraagt me beter wie het niét doet"

  Lijntje na het werk? Steeds meer jongvolwassenen gebruiken cocaïne. Liam* (27) en Emma* (25) kennen amper nog iemand die níét snuift: het gevoel dat het hen geeft, is alle scherpe kantjes waard. De hoogopgeleide twintigers vertellen over de prijs, de high en de zware nasleep van een nacht met coke, of zoals zij het noemen, ‘sos’. “Je hoeft maar een telefoontje te plegen en je krijgt het aan je deur geleverd.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Q-dj Matthias Vandenbulcke is happy single, meestal. “Als ik dronken ben, zwier ik mijn kleren uit”

  Q-dj Matthias Vandenbulc­ke is happy single, meestal. “Als ik dronken ben, zwier ik mijn kleren uit”

  Hij verzorgt het (voor)middagblok op Qmusic en je kan hem ook bezig zien in ‘Play Café’ op Play 4. Matthias Vandenbulcke (30) zit niet stil en is daar blij mee. Al zijn er puntjes voor verbetering: hij wordt liever niet meer betrapt op toiletten en wil de kleren leren aanhouden op feestjes, verklapt hij in deze rubriek waarin we BV’s stoute vragen stellen. “Als ik minder aandacht krijg, voel ik me onzeker.”