unsplash
Volledig scherm
© unsplash

Plasticvrij tot in het badkamerkastje? Zo doe je dat

Bijna elke vrouw kent het wel: je wrijft de slaap nog uit je ogen terwijl je richting de badkamer stapt om daar een klein walhalla der beautyproducten (in mijn geval een volledige kast) aan te treffen. Maar deze morgen werd mijn slaap sneller uit mijn ogen gewreven. Mei Plasticvrij is begonnen en dat doet ons stilstaan bij hoe ecologisch we leven - en in het geval van mijn overvolle beautykast - hoe niet-ecologisch de mijne is. Plastic beperken, het kan en zo begin je eraan. 

5 reacties

 • Tammy Ava

  4 jaar geleden
  Zou dan interessant zijn als ze die "milieubewuste" producten betaalbaar zouden maken en niet 4keer zo duur als de klassieke...
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Al die brol en vrac. Hoe die brol van de winkel naar thuis? Soms is glas of plastic of tin een chemische keuze...
 • Benny De Keyzer

  4 jaar geleden
  Zie het al gebeuren dat onze regering een plastic taks invoert in plaats van de fabrikanten te verplichten om al hun brol niet meer in duizenden kilo's plastic te verpakken.
 • mich lee

  4 jaar geleden
  en gooi ook maar ineens je tandpasta weg, want niet enkel de tube is van plastic, ook de tandpasta zelf zit vo met microplastics om zachtjes te schuren. Vroeger gebruikte men daar zand voor, nu plastic. Net zoals je scrub en andere 'schurende' producten zitten ze vol met plastic.
 • Johandaniella Deroyedeckx

  4 jaar geleden
  Geweldig... op tv zie je een stel met hun tupperware doosjes winkelen gaan... Zullen we maar niets zeggen over de auto waarmee ze gaan winkelen he???? Als ik winkelen ga mag ik 2 kilometer af en 2 kilometer op wandelen... Dan kies ik idd plastieke flessen want anders kan ik met glas en leeggoed op en af lopen!
 1. 
Drones die zijn naam in de lucht spellen en een gigantisch standbeeld: zo werd Virgil Abloh geëerd na zijn overlijden

  Drones die zijn naam in de lucht spellen en een gigantisch standbeeld: zo werd Virgil Abloh geëerd na zijn overlijden

  Afgelopen weekend stierf mode-icoon Virgil Abloh, de creative director van het Franse modehuis Louis Vuitton, op 41-jarige leeftijd. Om hem te eren vertoonde het Franse luxehuis zijn laatste collectie voor zomer/lente 2022 in Miami, ‘Virgil Was Here’ getiteld, en dat met de nodige toeters en bellen. “Hij was een vriend, een geweldige medewerker, een creatief genie en een visionair. Hij heeft de weg vrijgemaakt voor toekomstige generaties.”
 2. Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

  Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

  2021 is het jaar waarin de bekende serie ‘Gossip Girl’ een comeback maakte. En goed nieuws voor de fans: want intussen is het tweede deel van seizoen één te zien op Streamz. De reeks draait rond it-girls (en it-boys ook, uiteraard), maar die term bestaat al veel langer. Al sinds het begin van vorige eeuw, zegt onze moderedacteur David Devriendt. Hij legt uit wie de originele it-girl was, en wat de term juist betekent.