Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Planten pesten stopt hun groei

Ben je dol op planten, maar slaag je er zelfs in om je cactus te laten verkommeren? Dan moet je misschien eens proberen om lieve woordjes te fluisteren naar je verlept stuk groen. Want volgens een test van Ikea wordt de groei van een plant bepaald door wat je allemaal verkondigt.

5 reacties

 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  Komt door het timbre... is al eeuwen geleden bewezen dat planten beter groeien bij klassieke muziek dan bij rock.
 • Roeland Vancutsem

  3 jaar geleden
  De CO2 van de je adem helpt planten groeien.
 • Geert Vaelen

  3 jaar geleden
  Dan ga ik in het vervolg vloeken tegen de sterren op tegen al dat onkruid hier, dan verwelkt dat wel volgens dit bericht.
 • Polyvalent

  3 jaar geleden
  Ik pest die winde en dat zevenblad in de tuin al jaren, maar het trekt er hem niets van aan. Het is dus des duivels en moet dus met herbicides verdelgt worden! Maar dan komen we in aanvaring met groen!
 • Fred Debroek

  3 jaar geleden
  Planten waar mensen tegen praten zouden beter groeien door de co2 die de plant opneemt van je adem. Dit heb ik ooit gelezen, waar of niet, beslis maar zelf.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee