Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/EyeEm

Pieker je (te) veel? Therapeut deelt stappenplan om ermee te stoppen: “Je kan jezelf trainen”

Piekeren doen we allemaal. En daar kan je komaf mee maken. Radiostem Maite Goossens en gedragstherapeut Wilfried Van Craen maakten er een podcast over en delen hun ultieme tips. “Té veel in je hoofd zitten heeft nadelen. Je geniet minder van het leven en bent onaangenaam gezelschap.”

 1. Deze 5 anti-stresstools werken écht, maar daar betaal je voor: “Ik pluk niet alleen fysiek de vruchten van die oefening”
  PREMIUM

  Deze 5 an­ti-stres­stools werken écht, maar daar betaal je voor: “Ik pluk niet alleen fysiek de vruchten van die oefening”

  We kennen allemaal wel dat drukke, gejaagde gevoel met stresspieken. Hoe kom je daar nu het best van af? Er zijn tegenwoordig heel wat anti-stresstools op de markt die je meer innerlijke rust beloven. Van een spijkermat tot een slaaprobot: onze redactie nam de proef op de som. En naast enkele dure tools, zijn er ook goedkope alternatieven van 15 euro die méteen helpen. “Dit werkt snel, eenvoudig en is klein genoeg om mee te nemen.”
 2. Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlippen lastiger dan een imperfect gebit”
  PREMIUM

  Dirks (50) seksleven lijdt onder zijn ene afknapper. “Ik vind grote schaamlip­pen lastiger dan een imperfect gebit”

  Dirk (50) kan moeilijk intiem zijn met een vrouw als zij niet beschikt over de ‘perfecte’ vulva: kleine schaamlippen en géén verkleuring, alsjeblieft. “Anders mis ik overgave in bed. En zo lopen, tot mijn spijt, mijn relaties stuk.” Hij wil zich die onrealistische eisen afleren. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft advies en vertelt hoe je van seks geniet zónder storende gedachten over je partners uiterlijk.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. DE KLASFOTO. Een 10-jarige Luc Appermont? Die zag er zo uit. “Ik was een uitblinker in spreekbeurten en gedichten”

  DE KLASFOTO. Een 10-jarige Luc Appermont? Die zag er zo uit. “Ik was een uitblinker in spreekbeur­ten en gedichten”

  “In de klas was ik een dromer en viel ik niet op. Al wilde ik dat wel”, vertelt Luc Appermont (73) over zijn 10-jarige zelf. De tv-presentator zat toen vaak in zijn eigen wereldje, maar steeg buiten de lessen om tóch boven het gemiddelde uit. Hij blikt terug op het strenge schoolleven in de jaren 60. “Een voor een kropen we via een opstapje op die kameel. Wat een tijd.”