Rechts: relatietherapeut Wim Slabbinck.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: relatietherapeut Wim Slabbinck. © Getty Images / Nathalie Samain

Peter (55) heeft een affaire met de vrouw van zijn kameraad. “Ik wíl haar, maar zij wil haar man niet verlaten”

Peter (55) is waanzinnig verliefd op Liesbeth (52). Alleen: zij is getrouwd met Peters goede jeugdvriend. De eerste stiekeme kus komt er wanneer ze met beide koppels op vakantie zijn. Peter wil méér: “Ik wil een leven met Liesbeth opbouwen. Maar zij is bang om haar man te kwetsen en alles te verliezen.” Kan een affaire wel in een gezonde relatie transformeren? Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies.

 1. Het libido van Mireille (61) is volledig verdwenen. “Erotisch getinte boeken, seksfilms: het doet me allemaal niks”
  PREMIUM

  Het libido van Mireille (61) is volledig verdwenen. “Erotisch getinte boeken, seksfilms: het doet me allemaal niks”

  Mireille (61) en haar man Eddy (65) zijn dertig jaar getrouwd. Tussen de lakens verliep alles goed, maar de laatste tien jaar neemt de zin van Mireille af. Erover praten vindt het koppel taboe, maar de situatie wordt onhoudbaar. “Ik voel aan alles dat Eddy het er moeilijk mee heeft. Als het aan hem ligt, zouden we nog altijd twee of drie keer per week vrijen.” Seksuoloog Wim Slabbinck heeft raad voor oudere partners met zo’n verschillend libido. “Wat nu zeker niet helpt, is blijven vrijen.”
 2. Lars (36) ontdekt dat zijn vrouw met ander koppel in bed dook. “Nu wil ze een open relatie. Ik zit in zak en as”
  PREMIUM

  Lars (36) ontdekt dat zijn vrouw met ander koppel in bed dook. “Nu wil ze een open relatie. Ik zit in zak en as”

  Lars’ (36) vrouw Iny (34) trekt steeds vaker op met een bevriend koppel. “Wat ik niet wist, was dat die twee ‘de vrije liefde’ vieren: alles kan, alles mag.” Iny biecht op dat ze al sliep met het koppel en smeekt Lars om ook hun relatie te openen. Hij ziet dat écht niet zitten. “Maar tussen haar en mij is er nu geen affectie meer.” Wat doe je als je partner plots een andere relatievorm wil? Seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”