AP / Vans
Volledig scherm
PREMIUM
© AP / Vans

Paul Van Doren, de man die het wereldberoemde merk Vans oprichtte. “Zo onverwoestbaar als zijn schoenen”

Zijn voornaam was niet bekend, zijn achternaam evenmin, maar het tussenvoegsel, dát werd een hit. Het prijkt al 55 jaar op de schoenen van miljoenen. Vans heten ze. De oprichter van het merk, Paul Van Doren, overleed afgelopen week. We blikken terug op zijn levenspad, die het schoolvoorbeeld van de ‘American Dream’ kan zijn. Een wereldberoemd merk uit de grond stampen? Zo doe je het. “Zijn strategie was riskant, maar wel verdraaid succesvol.”

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. “Zelfs Snoop Dogg draagt míȷ́n sloefkes!”: tatoeëerder Jadran Beauprez beschildert schoenen tijdens lockdown
  De Klinge

  “Zelfs Snoop Dogg draagt míȷ́n sloefkes!”: tatoeëer­der Jadran Beauprez beschil­dert schoenen tijdens lockdown

  “Ik zocht tijdens de lockdown iets om mij creatief mee bezig te houden.” En of dat gelukt is. Tattoo-artiest Jadran Beauprez uit De Klinge beschilderde het voorbije jaar Vans-schoenen, die nu worden gedragen door Amerikaanse sterren zoals B-Real van Cypress Hill, drumster Sheila E van Prince en zelfs hiphoplegende Snoop Dogg. Hoe de superster met 57 miljoen volgers plots Jadrans schoenen ontdekte? Stom toeval.