UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Palliatieve sector smeekt om meer middelen

De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen (FPZV) dringt aan op meer overheidsmiddelen. Ondanks de sterk toegenomen zorgvraag moet de sector het nog steeds doen met dezelfde personeelsomkadering als tien jaar geleden, wat onhoudbaar is. Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) wees er vandaag in Leuven op dat er bij de zesde staatshervorming ook in deze sector bevoegdheden naar de regio's worden overgeheveld "wat nieuwe opportuniteiten biedt".

 1. Toerismebureau van Wenen start ‘pikant’ account op OnlyFans om censuur op sociale media aan te klagen

  Toerismebu­reau van Wenen start ‘pikant’ account op OnlyFans om censuur op sociale media aan te klagen

  Het is geen onbekend fenomeen, sociale media die naaktheid censureren. Al is het maar een streepje borst of een vleugje heup. Ook de werken van kunstenaars moeten daaraan geloven, maar daar steekt het toerismebureau van Wenen nu een stokje voor. Ze startten uit protest een account op OnlyFans, het pikante sociale medium waar profielen achter een paywall mogen posten wat ze willen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?