UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Palliatieve sector smeekt om meer middelen

De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen (FPZV) dringt aan op meer overheidsmiddelen. Ondanks de sterk toegenomen zorgvraag moet de sector het nog steeds doen met dezelfde personeelsomkadering als tien jaar geleden, wat onhoudbaar is. Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) wees er vandaag in Leuven op dat er bij de zesde staatshervorming ook in deze sector bevoegdheden naar de regio's worden overgeheveld "wat nieuwe opportuniteiten biedt".

 1. ‘Face jewels’ zijn een trend: juwelen die je kin, neus, oor en volledige gezicht sieren

  ‘Face jewels’ zijn een trend: juwelen die je kin, neus, oor en volledige gezicht sieren

  Actrice Angelina Jolie (46) verscheen op de rode loper van de première van de film ‘Eternals’ met een ‘chin cuff’. Een opmerkelijk accessoire dat van haar lip tot aan haar kin liep. Daarmee is ze de eerste niet; gezichtsjuwelen vonden hun intrede al op de catwalks. Maar deze gekke juwelen versieren nu ook steeds vaker de gezichten van de gewone stervelingen onder ons. Juwelenmerk MAM wijdt er zelfs een hele collectie aan.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.