UNKNOWN
Volledig scherm
© UNKNOWN

Opvang bejaarden stevent af op drama

De Vlaamse bejaardenopvang staat er niet goed voor. Zo'n 109.000 tot 163.000 ouderen zouden op de wachtlijst staan in een rusthuis, terwijl ook slechts 41 procent van de vraag naar serviceflats kan worden ingevuld. En ook in dagcentra zou amper 55 procent van de gegadigden een plaats vinden. Dat stelt de denktank Itinera in de Coreliokranten.

 1. Hanna en Françoise werken bij defensie: “De emancipatiestrijd is hier al zo goed als gestreden”
  PREMIUM
  13

  Hanna en Françoise werken bij defensie: “De emancipa­tie­strijd is hier al zo goed als gestreden”

  “Ik ben heel jong en ik ben een vrouw. Maar ik geef wel leiding aan een tiental soldaten, die me zonder uitzondering respect tonen. Dat is normáál, hier in het leger.” Hanna (24) en Françoise (49) werken bij defensie, de een begint net als sergeant, de ander schopte het tot luitenant-kolonel. Bijna een op de tien Belgische militairen is ondertussen een vrouw, maar “defensie zal nog een tijdje een mannenbastion blijven”, gelooft Kamerlid Jasper Pillen (Open Vld). Zo ervaren Françoise en Hanna dat niet. “Nergens krijg je zo veel kansen om als vrouw de touwtjes in handen te nemen.”
 2. De revival van rolschaatsen: alle essentiële tips op een rijtje

  De revival van rolschaat­sen: alle essentiële tips op een rijtje

  “Rolschaatsen zijn kinderlijk en nostalgisch, en in een tijd waar alles gecontroleerd lijkt, zijn mensen meer dan ooit op zoek naar iets dat hen troost en fun biedt.” Sinds corona zijn mensen massaal beginnen rollerskaten. Kriebelt het bij jou ook om iets anders te proberen dan te wandelen of te fietsen? Professionele rolschaatser Stephanie zet de belangrijkste beginselen op een rijtje, zodat jij ook vertrokken bent.
 1. Onhandige tuinman glijdt uit en laat alles vallen
  Play

  Onhandige tuinman glijdt uit en laat alles vallen

 2. Kortsluiting zorgt voor ongewenste lichtshow
  Play

  Kortslui­ting zorgt voor ongewenste lichtshow